Tren de călători deraiază într-o gară din New Jersey. Peste 100 de răniţi

Peste 100 de persoane au fost rănite şi cel puţin una a murit în urma unui accident feroviar ce a avut loc în New Jersey. O investigaţie este în desfăşurare pentru a determina cauza accidentului.
Accident feroviar în Hoboken, New   Jersey, SUA, 29 septembrie 2016.
Accident feroviar în Hoboken, New Jersey, SUA, 29 septembrie 2016. (Getty Images)

Un tren de călători a deraiat joi într-o staţie din New Jersey, cauzând pagube mari şi peste 100 de răniţi.

Echipele de urgenţă au venit la scena deraierii trenului, care a provocat închiderea gării Hoboken, situată pe cursul râului Hudson, vizavi de Manhattan, New York.

Autorităţile au declarat că cel puţin 108 persoane au fost rănite, dintre care câteva în stare gravă. O femeie care stătea pe platforma staţiei a fost ucisă.

Trenul a deraiat într-o zonă acoperită a gării, doborând stâlpii şi cauzând prăbuşirea structuraii metalice a unui acoperiş.

“Dintr-o dată, trenul s-a oprit brusc şi oamenii au fost aruncaţi de pe locurile lor”, a declarat Ross Bauer, un pasager, pentru The Associated Press.

Nu este clar ce viteză avea trenul plin cu călători când s-a izbit de bariera de oţel de la capătul liniei. Guvernatorul din New Jersey, Chris Christie, a declarat că trenul s-a apropiat de capătul liniei cu o viteză prea mare şi că este sarcina specialiştilor să clarifice faptele.

“Pur şi simplu nu s-a oprit”, a declarat reporterul John Minko de la WFAN, care a fost martor la deraiere. “Trenul a intrat direct în barieră şi în zona de recepţie”.

Oficialii Comitetului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor au fost trimişi la faţa locului pentru a investiga dacă o problemă de funcţionare a echipamentelor sau o eroare umană au cauzat deraierea, sau dacă există o altă cauză.

Niciunul dintre trenuri din New Jersey nu sunt echipate cu PTC, un sistem de siguranţă proiectat să încetinească sau să oprească automat trenurile care circulă cu viteze prea mari. Senatorul democrat Richard Blumenthal din Connecticut a declarat că situaţia tragică arată că este nevoie urgentă de o mai bună tehnologie privind siguranţa şi de o pregătire mai bună a personalului feroviar.

Trenul, care a plecat din Spring Valley, New York, nu a fost echipat cu o cameră video în faţa cabinei, care ar fi putut oferi informaţii despre ceea ce făcea mecanicul înaintea incidentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe