Suspect în atacurile din New York şi New Jersey, implicat într-un schimb de focuri cu poliţia. Doi ofiţeri răniţi.

Autorităţile au arestat un american de origine afgană suspectat că ar fi implicat în atacurile cu bombă din weekend în statele New York şi New Jersey. Atacatorul a împuşcat doi ofiţeri de poliţie în timpul unui schimb de focuri în oraşul Linden, statul New Jersey.
AhmadKhan Rahami urcat într-o ambulanţă în Linden, New Jersey, 19 septembrie 2016.
AhmadKhan Rahami urcat într-o ambulanţă în Linden, New Jersey, 19 septembrie 2016. (Captură Foto)

AhmadKhan Rahami a fost acuzat de un tribunal din comitatul Union de tentativă de omor în cazul unui ofiţer de poliţie. Autorităţile au declarat că cei doi ofiţeri din Linden au fost răniţi în timp ce încercau să îl aresteze pe Rahami. Totuşi, rănile suferite nu le-au pus vieţile în pericol.

Cu toate acestea, nu au fost formulate acuzaţii federale în cazul atacurilor cu bombă. Rahami este reţinut pe o cauţiune de 5,2 milioane ore dolari şi în prezent se află în spital pentru tratarea rănilor.

O înregistrare video difuzată de postul de televiziune CNN îl arată pe Rahami cum este urcat într-o ambulanţă după un schimb de focuri cu poliţia, ce a avut loc luni în oraşul Linden, New Jersey.

Arestare dramatică

Căpitanul poliţiei din Linden, James Sarnicki, a declarat postului de televiziune american NBC că Rahami a deschis focul asupra unui ofiţer care l-a trezit din somn, atunci când agenţii FBI şi poliţia locală au descins într-o clădire cu apartamente situată în apropierea unei staţii de tren din Elizabeth, New Jersey. Rahami locuia la acea adresă.

După arestarea lui Rahami, guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, a decis să eticheteze atacul cu bombă din cartierul Chelsea din Manhattan, New York City, drept un act evident de terorism.

“Ieri nu a existat niciun indiciu asupra vreunei legături cu terorismul extern [...], dar s-ar putea foarte bine să existe o legătură cu organizaţiile teroriste străine şi vom afla acest lucru astăzi sau în zilele ce urmează”, a susţinut Cuomo, luni, la o conferinţă de presă.

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a fost de acord cu guvernatorul Cuomo. “Avem toate motivele să considerăm că acesta a fost un act de terorism”, a precizat Blasio după arestarea lui Rahami.

Explozii

O bombă a explodat sâmbătă seara în cartierul Chelsea din Manhattan, afectând mai multe clădiri şi rănind 29 de persoane. Poliţia a descoperit, de asemenea, un al doilea dispozitiv explozibil care s-a detonat în timpul dezamorsării.

Exploziile au luat prin surprindere rezidenţii zonei metropolitane din New York City – având loc la doar câteva zile după cea de 15-a comemorare a atacurilor aparent comise de Al-Qaeda în 11 septembrie 2001 în New York şi Washington.

Cinci dispozitive suspecte au fost descoperite, de asemenea, duminică în apropierea staţiei de tren din Elizabeth, un oraş din comitatul Union, statul New Jersey. Primarul oraşului, Christian Bollwage a declarat că, dispozitivele au fost descoperite într-o pungă dintr-un coş de gunoi de către doi bărbaţi care au declarat că au văzut câteva fire şi o ţeavă ieşind din pachet.

“Nu cedaţi în faţa fricii”

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat la o conferinţă de presă că americanii nu trebuie să ffie tensionaţi după atacurile cu bombă.

În plus, Obama a adăugat că investigatorii nu au văzut pe moment nicio legătură între atacurile cu bombă din New Jersey şi New York şi un atac prin înjunghiere în Minnesota.

Atacurile şi descoperirile ulterioare au avut loc cu câteva zile înaintea Adunării Generale a ONU în New York.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe