Trei jurnalişti reţinuţi de poliţişti în faţa reşedinţei lui Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin
Preşedintele rus Vladimir Putin (Alexei Nikolski/AFP/Getty Images)

Trei jurnalişti ruşi din opoziţie au fost reţinuţi în faţa reşedinţei preşedintelui rus Vladimir Putin, situată la vest de Moscova, a susţinut luni site-ul de ştiri MBKh Media.

Putin s-a mutat în reşedinţa sa Novo-Ogariovo din Usovo în primul său mandat prezidenţial la începutul anilor 2000.

MBKh Media a declarat că serviciul federal de pază a reţinut 3 dintre jurnaliştii săi după ce aceştia au intrat într-o zonă protejată şi flmau un material video despre rezidenţii care urmează să fie relocalizati din locuinţele şubrede din Usovo.

Jurnalista Anastasia Kulagina, una dintre cei trei care au fost duşi în custodia autorităţilor, a declarat că serviciul de pază le-a confiscat actele de identitate şi i-a dus la o secţie de poliţie pentru interogare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe