Rusia: Opoziţia blocată să participe la alegerile din St. Petersburg din toamnă

Preşedintele rus, Vladimir Putin.
Preşedintele rus, Vladimir Putin. (Lintao Zhang/Getty Images)

Politicieni ai opoziţiei se confruntă cu provocări tot mai mari din partea oficialilor din Sankt Petersburg, Rusia, în ceea ce priveşte înscrierea pe listele de vot înaintea alegerilor locale din această toamnă, au susţinut diverse organizaţii media ruseşti.

Alegătorii din peste 12 regiuni şi oraşe ruseşti, inclusiv St. Petersburg, sunt chemaţi la urnele de vot în luna septembrie pentru a-şi alege reprezentanţii executivi şi legislativi. Observatorii au menţionat că se confruntă cu numeroase obstacole cu câteva luni înaintea alegerilor, care îi împiedică pe politicienii din opoziţie să se înregistreze ca şi candidaţi în cel de-al doilea oraş ca mărime al Rusiei, potrivit publicaţiei The Moscow Times.

De exemplu, un district al oraşului St. Petersburg a refuzat înregistrarea a peste 10 membri din 3 partide majore ale opoziţiei, a declarat miercuri partidul din opoziţie Iabloko pentru site-ul de ştiri Znak.com.

Boris Vişnevski, candidatul nominalizat de Iabloko la alegerile pentru funcţia de guvernator, a fost blocat la rândul său să se înscrie pe lista candidaţilor după ce a eşuat să strângă numărul cerut de semnături din partea deputaţilor municipali, majoritatea lor provenind din partidul de guvernământ Rusia Unită.

Între timp, partidul social democrat O Rusie Dreaptă a declarat că niciunul dintre membrii săi nu au putut să se înregistreze ca şi candidaţi pentru locurile municipale într-un alt district al oraşului St. Petersburg. Oficialii aparent le-au comunicat că nu au depus documentele necesare.

Acuzaţiile referitoare la comiterea de infracţiuni l-au determinat pe cel mai înalt oficial electoral al Rusiei să ameninţe cu anularea întregii curse electorale locale din St. Petersburg. Colegii săi au părut ulterior că îşi schimbă poziţia după acest avertisment.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe