Trei inspectori de patrulare din RM, reţinuţi pentru corupere pasivă

Poliţiştii moldoveni nu au înregistrat cazul unui şofer care conducea automobilul în stare de ebrietate, pretinzând apoi de la acesta bani ce nu li se cuveneau.
(facebook.com)
Ştefan Sârbu
03.01.2018

Trei inspectori din cadrul Batalionului de patrulare Sud din Republica Moldova au fost reţinuţi, marţi seara, de către ofiţerii CNA şi procurori. Poliţiştii sunt suspectaţi de corupere pasivă, urmând să petreacă următoarele 72 de ore în izolator.

Potrivit CNA, unul dintre inspectori l-ar fi oprit recent pe denunţător, în timp ce acesta ar fi condus automobilul în stare de ebrietate. Pentru a nu documenta cazul, poliţistul ar fi cerut 200 de dolari. Ulterior, şoferul s-a adresat cu o plângere în care l-a denunţat pe poliţist, iar ofiţerii CNA au iniţiat o cauză penală pentru corupere pasivă.

În după-amiaza zilei de 2 ianuarie, în timp ce se deplasa pentru a transmite suma estorcată, denunţătorul a fost oprit de un echipaj de patrulare. În automobilul de serviciu al Poliţiei se aflau doi colegi de-ai inspectorului, care l-au convins să le transmită lor banii pe care îi datora colegului. În urma transmiterii banilor, aceştia au fost reţinuţi, suma estorcată fiind ridicată din automobilul de serviciu. În scurt timp, a fost prins şi al treilea suspect.

Dacă bănuiţii vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani, amendă cuprinsă între 300 000 şi 400 000 lei MD şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice un termen de la 7 la 10 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor