Trei descoperiri din vise: Google, o sabie legendară, o armă folosită în cel de-al Doilea Război Mondial

(Pe rândul de sus, de la st. la dr.) Chen Shih-Tsung şi Larry Page. În cea de-a treia poză este armă inventată de David B. Parkinson.
(Pe rândul de sus, de la st. la dr.) Chen Shih-Tsung şi Larry Page. În cea de-a treia poză este armă inventată de David B. Parkinson. (Captură Foto)

Universul este plin de mistere care schimbă cunoştinţele noastre actuale. În colecţia ''Dincolo de Ştiinţă'', Epoch Times adună ştiri despre aceste fenomene ciudate, pentru a stimula imaginaţia şi a deschide posibilităţi noi. Sunt ele adevărate? Dumneavoastră decideţi.

Unul dintre cele mai populare motoare de căutare pe Internet – Google – a luat naştere într-un vis al creatorului său, Larry Page. În plus, ideea pentru un tun antiaerian, care a modificat soartea celui de-al doilea război mondial, a apărut tot în vis.

Google

În 1996, un absolvent al Universităţii Stanford din SUA în vârstă de 22 de ani, Larry Page, a avut un vis în care a descărcat un website întreg şi a examinat legăturile dintre paginile web. Apoi, el şi-a scris visul pe o hârtie şi acesta a devenit baza unui algoritm pentru un motor de căutare. Acesta a fost începutul motorului de căutare Google, conform Business Insider.

Săbii legendare

Creatorul de săbii Chen Shih-Tsung este renumit în lumea vorbitoare de limbă chineză a artelor martiale. Săbiile sale pot despica pietrele şi sunt extrem de flexibile. În timpul unui interviu dat ziarului Epoch Times în 2009 el a îndoit cu uşurinţă o sabie la 60 de grade.

Arta realizării acestor săbii se pierduse în perioada în care Chen a început să creeze săbii. Comuniştii au ars în timpul Revoluţiei Culturale numeroase manuale care documentau o mare parte din cunoştintele tradiţionale.

El a încercat să recupereze acele cunoştinte prin cercetări, dar secretele meseriei sale i-au fost dezvăluite în mare parte în vise şi în viziuni cu fiinţe cereşti, a declarat el. Chen a susţinut că a avut îndoieli în privinţa descrierii acelor scene minunate, adăugând că majoritatea oamenilor moderni nu le-ar crede.

El stă în meditaţie timp de o oră şi apoi începe o sesiune de lucru. Chen a precizat că realizarea acestor săbii include un aspect uman şi unul spiritual, ce nu poate fi înlocuit.

O armă ce a ajutat la schimbarea cursului celui de-al Doilea Război Mondial

În 1940, David B. Parkinson lucra pentru laboratoarele Bell Telephone din New Jersey la un dispozitiv pentru producerea tonurilor muzicale prin metode electrice. Dispozitivul conţinea un potenţiometru, o componentă care măsoară cantitatea de curent electric.

El a avut un coşmar în care manevra un tun antiaerian şi de fiecare dată când apăsa pe trăgaci un avion nazist se prăbuşea. Pe una dintre părţile laterale ale armei el a văzut un potenţiometru.

Parkinson s-a gândit la vis după ce s-a trezit şi a realizat că potenţiometrul ar putea fi folosit ca un fel de “creier” electric pentru un tun antiaerian. Visul şi elaborarea ulterioară a armei au fost descrise în ediţia din 30 mai 1945 a Jurnalului din Milwaukee.

În primele câteva zile ale utilizării noii arme, germanii au pierdut aproximativ 200 de avioane. Parkinson a câştigat un premiu prezidenţial şi o medalie din partea Institutului Franklin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură