Trei deputaţi democrat-liberali ar mai putea semna moţiunea de cenzură (surse)

Epoch Times România
11.04.2012

Un parlamentar PDL a semnat deja pentru moţiunea de cenzură care va fi depusă de Opoziţie pe 17 aprilie, iar alţi trei ar urma să semneze pe acelaşi tabel, au declarat, miercuri, surse politice.

Conform surselor citate, cei trei democrat-liberali intenţionează să facă acest lucru după sărbătorile de Paşte, respectiv după ce vor reveni în Bucureşti. Aceleaşi surse susţin că parlamentarii PDL ar fi purtat deja negocieri în acest sens cu reprezentanţii Opoziţiei.

Preşedintele Organizaţiei PNL Râmnicu Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că se poartă discuţii cu mai mulţi parlamentari democrat-liberali pentru votarea moţiunii de cenzură.

"Din informaţiile pe care le am, ştiu că în prezent se discută foarte mult atât cu deputaţi, cât şi cu senatori PDL pentru a vota în favoarea moţiunii de cenzură din 17 aprilie. (...) Eu, la Vâlcea, o să am în vedere deja discuţii cu cei patru parlamentari ai Puterii pentru susţinerea moţiunii de cenzură", a precizat Buican.

La rândul său, deputatul PSD Florin Iordache a afirmat, miercuri, că Opoziţia poartă discuţii cu parlamentari ai PDL care intenţionează să voteze moţiunea de cenzură ce va fi depusă de USL.

"Prin această moţiune dorim debarcarea Guvernului, acesta este principalul obiectiv al nostru. Sunt discuţii cu colegi de la PDL pentru a vota şi ei moţiunea noastră de cenzură, cred că printre cei din zona Ardealului vor fi foarte mulţi care nu înţeleg de ce trebuia cedat unui şantaj în ceea ce priveşte Universitatea din Târgu Mureş. Eu cred că în momentul votării moţiunii de cenzură vor fi foarte multe surprize cu colegii din arcul guvernamental care o vor vota", a spus Iordache.

Textul moţiunii, care este aproape finalizat, se referă la trei mari aspecte: modul de împărţire a banilor de către Guvern ca "mită electorală" aleşilor locali ai Puterii, gestionarea frauduloasă a resurselor naţionale ale ţării şi înfiinţarea unei facultăţi separate în limba maghiară în cadrul UMF Târgu Mureş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor