Tratamente de prim ajutor cu efecte miraculoase

(photos.com)

Se spune că Divinitatea ne-a dăruit acest corp, care este identic cu chipul şi înfăţişare Zeilor. Din acest motiv, omenirea s-a preocupat din timpuri străvechi de cultivarea corpului, minţii şi spiritului prin diferite forme şi practici. Cu toate acestea, puţini sunt cei ce mai acordă importanţă anumitor principii şi norme de conduită, ajungând la anumite stări şi boli care trebuie apoi remediate.

Pentru a avea un corp armonios ca înfăţişare şi datorită faptului că pot apărea diferite anomalii, dureri şi suferinţe fizice, ar trebui să cunoaştem mici tratamente de prim ajutor care sunt foarte folositoare şi chiar cu rezultate imediate.

Vă redăm mai jos câteva soluţii:

Acnee: se aplică extern o pastă din praf de şofran de India şi din lemn de santal; se ia câte o linguriţă din fiecare şi se încorporează suficientă apă. Se mai poate bea câte ½ de ceaşcă de suc de aloe vera de două ori pe zi până când acneea va dispare.

Astm: se recomandă ceai de lemn-dulce sau de ghimbir. Se pune câte ½ de linguriţă din ambele plante la o ceaşcă de apă. Un alt remediu pentru uz intern este ¼ ceaşcă de suc de ceapă cu o linguriţă de miere şi 1/8 linguriţă de piper negru. Calmează tusea şi congestia şi reglează respiraţia.

Dureri de spate: se aplică o pastă de ghimbir şi ulei de eucalipt pe zona dureroasă.

Miros neplăcut al gurii: se curăţă gura cu praf de lemn-dulce şi se consumă seminţe de anason.

Sângerare (externă): se aplică gheaţă sau pastă de lemn de santal. Se mai poate aplica pe zona respectivă cenuşă neagră rezultată din arderea unei bucăţi de bumbac.

Sângerare (internă): se bea lapte cald, la care s-a adăugat ½ linguriţă praf de şofran obişnuit şi de şofran de India.

Furuncule (abces): pentru a-l stoarce, se aplică mai întâi cataplasme calde cu ceapă fiartă sau se aplică o pastă din praf de ghimbir şi şofran de India (din fiecare câte ½ linguriţă) direct pe furuncul (abces).

Arsuri: se face o pastă din gel proaspăt de aloe vera şi un vârf de cuţit de praf de şofran de India. Se mai poate administra ghee (un produs din unt nesărat) sau ulei din nucă de cocos.

Răceală: se fierbe într-un litru de apă o linguriţă de praf de ghimbir şi se fac inhalaţii. În acelaşi mod se fac inhalaţii din frunze de eucalipt fierte, având rezultate excelente în răceli. Uleiul de eucalipt aplicat sub nări va ajuta în caz de congestie. Poate fi prizat praful de rădăcină de obligeană; se prizează puţin în fiecare seară.

Constipaţie: se consumă ceai din frunze de siminiche (o linguriţă la o ceaşcă de apă) sau o linguriţă de ghee într-un pahar cu lapte cald înainte de culcare. Un alt remediu îl constituie o linguriţă de seminţe de in fiert la un pahar de apă, băut înainte de culcare.

Tuse: se face gargară cu un pahar de apă caldă, la care s-a adăugat un vârf de sare şi două vârfuri de praf de şofran de India. De asemenea, se suge o cuişoară cu o bucată de zahăr candel. Dacă tusea este cu expectoraţie, se bea un ceai preparat dintr-o cană de apă fiartă la care s-a adăugat ½ linguriţă de praf de ghimbir, un vârf de praf de cuişoare şi un vârf de praf de scorţişoară.

Diaree: se amestecă părţi egale de iaurt şi apă şi se adaugă puţin ghimbir proaspăt (aproximativ 1/8 dintr-o linguriţă) sau se bea cafea neagră cu suc proaspăt de lămâie. Un alt remediu îl constituie o fiertură din 1-2 linguriţe de seminţe de mac la o ceaşcă de apă. Se fierbe, se adaugă un vârf de cuţit de nucşoară (Myristica fragrans), se amestecă şi apoi se consumă.

Dureri de urechi: se pun trei picături de ulei de usturoi în ureche, sau se introduc în ureche cinci-zece picături dintr-un amestec preparat dintr-o linguriţă de suc de ceapă cu ½ linguriţă de miere.

Zgomote în urechi: se pun trei picături de ulei de cuişoare în ureche. Uleiul de cuişoare se prepara astfel: se fierb 5 cuisoare cu o lingură de ulei de susan. Cuisoarele rămân în ulei iar acesta se încălzeşte la folosire.

Epuizare (febră): se bea un pahar de apă din nucă de cocos sau suc de struguri sau se fierb trei curmale într-un sfert de litru de apă şi se bea.

Când te ustură ochii: se masează tălpile cu ulei de ricin sau se introduc 3 picături de apă curată de trandafiri în ochiul afectat. Se mai poate folosi şi gel proaspăt de aloe vera.

Gaze abdominale: se dizolvă un vârf de bicarbonat de sodiu într-o ceaşcă cu apă, se stoarce sucul de la ½ de lămâie şi se bea.

Sângerarea gingiilor: se bea o ceaşcă cu apă în care s-a stors ½ lămâie sau se masează gingiile cu ulei de nucă de cocos.

Dureri de cap: pentru ameliorarea acestora, se prepară o pastă din ½ lingurită de praf de ghimbir dizolvat în apă, se încălzeşte şi se aplică pe frunte. Poate apărea o senzaţie de usturime, ceea ce nu reprezintă niciun pericol. O altă metodă de calmare a durerilor de cap o reprezintă observarea respiraţiei. Observaţi prin care nară se respiră mai puternic. Acea nară se astupă şi se respiră prin cealaltă, până ce durerea va ceda.

Următoarele metode mai pot fi utile la durerile de cap:

1. durerile datorate sinuzitelor se calmează prin aplicarea unei paste de ghimbir pe frunte şi pe sinusuri.

2. durerile de cap din zona tâmplelor se pot calma prin consumarea unui ceai de seminţe de chimion şi coriandru câte ½ linguriţă din fiecare, la o ceaşcă de apă caldă. În acelaşi timp, se aplică o pastă de lemn de santal pe tâmple.

3. durerile de cap occipitale (la ceafă) indică toxine în colon. Se bea un pahar de lapte cald cu o linguriţă de seminţe de in înainte de culcare. În acelaş timp, se aplică o pastă de ghimbir după urechi (procese mastoide).

Hemoroizi: se bea ½ ceaşcă de suc de aloe vera de trei ori pe zi, până când aceştia dispar.

Sughiţ: se amestecă două părţi miere cu o parte ulei de ricin. De asemenea, se pot practica diverse tipuri de respiraţie sau se poate face meditaţie.

Indigestie: se amestecă un căţel de usturoi mărunţit cu un vârf de sare şi un vârf de bicarbonat de sodiu. Sau se poate amesteca ¼ de ceaşcă de suc de ceapă cu ½ linguriţă de miere şi ½ linguriţă de piper negru.

Dureri menstruale: se ia o linguriţă de gel de aloe vera cu 2 vârfuri de piper negru de 3 ori pe zi, până când durerile dispar.

Întindere musculară (pentru regiunea superioară a corpului): se poate face o clismă cu o ceaşcă de ulei de obligeană. Încercaţi să reţineţi lichidul timp de 30 de minute. În caz de întinderi musculare se aplică o pastă caldă preparată din ghimbir şi şofran de India (o linguriţă de ghimbir şi ½ linguriţă de şofran de India) pe regiunea afectată de 2 ori/zi.

Supraalimentare: acesta este un obicei pe fond nervos, ce distruge inteligenţa. Consumaţi hrană uşoară, ca de exemplu: mei, tapioca sau secară. Aceste alimente nu îngraşă chiar dacă sunt consumate în exces. Dacă aţi mâncat prea mult, prăjiţi câte o linguriţă de seminţe de anason şi de coriandru cu un vârf de cuţit de sare şi mestecaţi-le. Se mai poate bea o ceaşcă de apă caldă la care s-a adăugat sucul de la ½ lămâie şi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu.

Dureri (externe): se aplică o compresă de ghimbir. Pentru a o prepara, se amestecă 2 linguriţe de praf de ghimbir cu o linguriţă praf de şofran de India şi se adaugă apă cât să aibă compoziţia unei paste. Se încălzeşte pasta şi se întinde uniform pe o bucată de tifon sau pânză de bumbac, apoi aceasta se întinde pe zona afectată şi se aplică un bandaj deasupra., care se ţine toată noaptea.

Muşcături sau înţepături otrăvitoare: se bea suc de cilantro sau se aplică pe regiunea afectată o pastă care conţine santal.

Otrăvire (în general): se consumă ½ linguriţă de ghee (produs din unt nesărat) sau ½ linguriţă de praf de lemn-dulce.

Erupţii: se aplică o frunză de cilantro pe locul afectat sau se bea un ceai de coriandru (o linguriţă de seminţe de coriandru la o ceaşcă de apă).

Şocuri (leşin): se inhalează o ceapă tăiată (proaspătă) sau praf de rădăcină de obligeană.

Congestia sinusurilor: se aplică o pastă de ghimbir pe locul afectat sau se inhalează un vârf de cuţit de praf de rădăcină de obligeană.

Insomnie: se bea un ceai preparat dintr-un sfert de linguriţă de praf de nucşoară (Myristica fragrans) la o ceaşcă de apă. Se masează uşor tălpile cu ulei de susan sau se masează puternic capul cu acelaşi ulei, sau se introduc 5-10 picături de ulei cald în fiecare ureche. Se bea o cană de lapte cald de vacă, cu zahăr candel sau miere. Ceaiul de muşeţel este excelent ca sedativ (o linguriţă de muşeţel la o cană cu apă).

Somnolenţă (în exces): se bea cafea, ceai de gotu kola sau rădăcină de obligeană, înainte de culcare. Se mănâncă puţin seara şi ceva mai devreme.

Dureri în gât: se face gargară cu apă caldă, la care se adaugă ¼ linguriţă de praf de şofran şi un vârf de sare.

Inflamaţi. Se bea o fiertură de ovăz: o parte ovăz se fierbe în 4 părţi de apă, apoi se strecoară. Ceaiul de coriandru este de asemenea, eficient. În caz de inflamaţii externe, se aplică 2 părţi de praf de şofran de India amestecat cu o parte de sare, pe locul afectat. Se bea ceai de gotu kola, o linguriţă la o ceaşcă de apă.

Dureri de dinţi: se aplică 3 picături de ulei de cuişoare pe locul afectat.

Acestea sunt doar câteva mici tratamente de urgentă în anumite afecţiuni, care pot apărea oricând, dacă noi nu ţinem cont de anumite reguli de igienă, de hrană, de întreţinere a corpului atât fizic cât şi psihic.

Din timpuri străvechi omul şi-a cultivat corpul mintea şi spiritul bazându-se pe anumite principii ale Universului cum ar fi: Adevăr, Compasiune, Toleranţă; năzuind să trăiască în acord cu aceste valori în viaţa de zi cu zi, şi-a îmbunătăţit permanent atât caracterul moral cât şi starea de sănătate a corpului. Dacă încercăm să fim mai buni, mai toleranţi, mai zâmbitori, să luăm greutăţile vieţii ca pe nişte probleme ce trebuie rezolvate cu calm şi cu echilibru, în acest caz corpul şi mintea nu vor fi aşa de afectate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură