Transelectrica anunţă că nu există riscul sistării alimentării cu energie electrică a populaţiei

Epoch Times România
13.02.2012

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a anunţat luni că Sistemul Energetic Naţional funcţionează în condiţii de siguranţă şi că nu există riscul sistării alimentării cu energie electrică în regim normal a populaţiei.

Totodată, reprezentanţii Transelectrica menţinează că vineri au fost notificaţi participanţii la Piaţa de Energie Electrică privind posibilitatea restricţionării (pe timp limitat în perioada vârfului de sarcină) a dreptului de a utiliza capacitatea de interconexiune în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat luni seară, la Palatul Cotroceni, că nu există niciun fel de pericol ca populaţia să rămână fără energie electrică, însă pentru deplina siguranţă, Guvernul probabil va decide sistarea exporturilor de energie.

Transelectrica ar putea adopta, în perioada 16 februarie–15 martie, în regim de urgenţă, măsura de limitare sau sistare a livrărilor de energie electrică la export, se arată într-o hotărâre publicată pe site-ul MECMA.

"În perioada 16 februarie – 15 martie 2012, Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica S.A., în calitate de operatorul de transport şi de sistem, poate adopta în regim de urgenţă următoarele măsuri de siguranţă: a) limitează sau sistează livrările de energie electrică la export prin limitarea capacităţilor de interconexiune conform unei proceduri avizate de ANRE. Se exceptează de la aceste măsuri exportul de energie electrică aferent tranzitelor, notificate conform prevederilor legal; b)pune în aplicare prevederile Normativului de limitare a consumului de energie electrica in situatii critice in SEN", se arată în hotărârea privind adoptarea unor măsuri de siguranţă pe piaţa de energie electrică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor