Traian Băsescu, urmărit penal pentru abuz în serviciu în dosarul "Flora"

Instanţa supremă a decis redeschidea dosarului "Flora", în care fostul preşedinte Traian Băsescu este acuzat că a retrocedat ilegal un teren.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat undă verde Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care solicitare redeschiderea urmăririi penale împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu pentru abuz în serviciu în dosarul "Flora".

Decizia instanţei este definitivă.

Este vorba de un dosar în care vicepreşedintele Uniunii Arabilor din România, omul de afaceri Cătălin Năstase, ar fi făcut o plângere în anul 2014, la DNA, împotriva lui Traian Băsescu şi a altor funcţionari publici din Primăria Capitalei.

Mai exact, Năstase acuză faptul că printr-o semnătură, în anul 2003, Traian Băsescu ar fi retrocedat, ilegal şi fără a verifica toate documentele necesare, aproape 40.000 de metri pătraţi de teren în cartierul Dămăroaia din Bucureşti, unde a fost construit complexul comercial Flora.

Omul de afaceri îl acuză pe Băsescu că a făcut abuz în serviciu atunci când a avizat retrocedarea terenului respectiv, prejudiciul în acest caz fiind de peste 100 milioane de euro.