Traian Băsescu, urmărit penal pentru abuz în serviciu în dosarul "Flora"

Instanţa supremă a decis redeschidea dosarului "Flora", în care fostul preşedinte Traian Băsescu este acuzat că a retrocedat ilegal un teren.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat undă verde Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care solicitare redeschiderea urmăririi penale împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu pentru abuz în serviciu în dosarul "Flora".

Decizia instanţei este definitivă.

Este vorba de un dosar în care vicepreşedintele Uniunii Arabilor din România, omul de afaceri Cătălin Năstase, ar fi făcut o plângere în anul 2014, la DNA, împotriva lui Traian Băsescu şi a altor funcţionari publici din Primăria Capitalei.

Mai exact, Năstase acuză faptul că printr-o semnătură, în anul 2003, Traian Băsescu ar fi retrocedat, ilegal şi fără a verifica toate documentele necesare, aproape 40.000 de metri pătraţi de teren în cartierul Dămăroaia din Bucureşti, unde a fost construit complexul comercial Flora.

Omul de afaceri îl acuză pe Băsescu că a făcut abuz în serviciu atunci când a avizat retrocedarea terenului respectiv, prejudiciul în acest caz fiind de peste 100 milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne