Traian Băsescu: Kovesi şi Udrea, cele mai puternice femei din România

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi şi deputatul Elena Udrea sunt, la ora actuală, cele mai puternice femei din viaţa publică din România, este de părere Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Sunt două femei extrem de puternice în România. "Una se numeşte Laura Codruţa Kovesi, dar este puternică pentru că e şefă de instituţie, extrem de puternică instituţia şi asta te face şi pe tine puternic. Şi Elena Udrea, care suportă presiunile instituţiei, rămânând demnă totuşi", a declarat, în cadrul unei emisiunii dedicate femeilor la TVR 1, fostul preşedinte Traian Băsescu, citat de Agerpres.

"Trebuie să remarcăm un lucru. Femeilor, când le dai putere şi încredere, au o abnegaţie, uneori, dusă până la extrem în a proba că sunt o alegere bună. Uneori greşesc, uneori sar un anumit prag, exact din această dorinţă de a proba că sunt extraordinare. (....) Din experienţă vă pot spune că femeile au o mare problemă: pun mult prea multă pasiune când văd la altă femeie o geantă sau o pereche de pantofi pe care nu o au. (...)

Marea problemă a femeilor, oricâte ai promova, în momentul de faţă, şi oricât ar fi de susţinute de bărbaţi, este că la rându-le nu se susţin ele între ele. Este un lucru pe care l-am observat, este mâine 8 Martie şi nu vreau să fiu aspru, dar nici nu pot să fiu incorect", a precizat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a venit şi cu exemple de femei promovate de el în viaţa politică sau pe funcţii publice — Sulfina Barbu, Roberta Anastase, Anca Boagiu, Elena Udrea, Monica Macovei, Laura Codruţa Kovesi, Livia Stanciu.

"Multe femei, mai multe decât bărbaţi. Am crezut în asta, dar ele între ele nu se vor susţine niciodată", a adăugat şeful Mişcării Populare.

"Eu sunt unul dintre aceia convinşi şi încerc să conving pe oricine că femeile ne sunt parteneri egali şi au dovedit în momente critice că sunt mai bărbate decât mulţi bărbaţi. (...) Trebuie să înţelegem că a trecut vremea bărbatului macho. Uitaţi-vă în declaraţiile de avere ale politicienilor. Veţi constata că sunt foarte mulţi politicieni care câştigă mai puţin decât soţiile lor", a adăugat Traian Băsescu.

Întrebat dacă ar vota o femeie la funcţia de preşedinte al României, fostul preşedinte a răspuns afirmativ. Legat de votul pe care l-ar acorda unei femei candidat la funcţia de primar general al Capitalei, Traian Băsescu a replicat: "Da, cu o singură condiţie, să nu fie prietena lui Voiculescu".