Traian Băsescu: "Am văzut-o pe doamna Kovesi făcând politică mai ceva ca doctor Ponta"

Mugur Isărescu, Laura Codruţa Kovesi şi Victor Ponta sunt printre ultimele personalităţi publice care au intrat în colimatorul lui Traian Băsescu.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Într-o postare pe contul său de Facebook, intitulată "Ce-o fi aceea responsabilitate a funcţiei?", fostul preşedinte Traian Băsescu se declară nemulţumit de atitudinea mai multor personalităţi publice, printre care şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, fostul premier Victor Ponta, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, sau primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava.

Vă prezentăm mai jos postarea fostului preşedinte:

"L-am văzut pe "gloriosul" Primar General al Capitalei, ce-i drept interimar, care refuză să-şi asume responsabilitatea funcţiei pentru redeschiderea celui mai modern stadion din România, Naţional Arena.

Am văzut un "glorios" general de pompieri acoperit de şnururi sclipitoare şi cu caschetă cu "cuc" din fir aurit în frunte (ca să ştim în ce direcţie merge), spunîndu-ne că nu dă autorizaţie pentru funcţionarea Arenei Naţionale, fără să aibă alt argument în afară de cel al laşităţii de a se ascunde în spatele dramei de la Colectiv, dar şi al refuzului de a-şi asuma responsabilitatea funcţiei, chiar dacă la copertină s-au făcut probe de rezistenţă la foc.

Am văzut-o pe doamna Kovesi făcînd politică mai ceva ca doctor Ponta, vorbind la bilanţul DNA despre sute de kilometri de autostrăzi, indemnizaţii pentru copii, pensii pentru vîrstnici şi spitale noi, în baza unor evaluări umflate, ca şi cum substituia tot Parlamentul în an electoral, dovedind "calităţi" politice nebănuite la datele cînd am tot numit-o în funcţii importante. Dar n-am văzut-o pe ”glorioasa” doamnă Kovesi asumîndu-şi responsabilitatea funcţiei pentru faptul că în cele două mandate de Procuror General, instituţia pe care a condus-o a tergiversat şi nu a soluţionat Dosarul Revoluţiei.

L-am văzut frecvent pe "gloriosul" nostru Guvernator al BNR, domnul Isărescu, dînd lecţii despre politicile de prudenţialitate bancară şi politicile monetare, dar niciodată asumîndu-şi o urmă de responsabilitate a funcţiei pentru drama celor care au contractat credite care acum au ajuns imposibil de plătit. Oamenii au devenit mai săraci decît atunci cînd, cu speranţă, au contractat creditul, dar responsabili sunt doar ei.

L-am văzut pe "gloriosul" doctor V.V.Ponta, asumîndu-şi iluzorii succese economice, dar nu l-am văzut asumîndu-şi, măcar parţial, responsabilitatea că România nu a reuşit să cheltuiască şi a pierdut 7 miliarde de Euro bani nerambursabili, puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană.

Oare cum o fi să ai funcţie mare, bine plătită, dar să nu-ţi asumi responsabilitatea funcţiei?

PS – aceste rînduri mi-au fost inspirate de modul curajos şi cinstit în care proprietarul făbricuţei de lactate Brădet şi-a asumat public responsabilitatea contaminării cu E.coli a bebeluşilor, în condiţiile în care la această oră nu este clară vina producătorului de lactate (părinţii prea multor bebeluşi infectaţi cu bacteria E.coli declară public, că nu au cumpărat produse lactate Brădet)."