Traian Băsescu în vizită la Nisporeni: Unirea e singura soluţie

Reunirea R. Moldova cu România este în favoarea oamenilor simpli dar nu în avantajul politicienilor ce vând iluzii, afirmă Anatol Şalaru în contextul vizitei lui Traian Băsescu la Nisporeni.
Traian Băsescu în vizită la Nisporeni, R. Moldova
Traian Băsescu în vizită la Nisporeni, R. Moldova (facebook.com)

Preşedintele de onoare al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Traian Băsescu, sâmbătă şi duminică, s-a aflat în Republica Moldova. Acesta a depus o coroană de flori la troiţa din cimitirul ostaşilor români din Vărzăreşti, căzuţi în cel de-al doilea război mondial, s-a întâlnit cu Mitropolitul Basarabiei, Petru, având o întâlnire şi cu cetăţenii din Nisporeni în cadrul căreia a fost discutat subiectul Unirii R. Moldova cu România.

În perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă, fostul preşedinte al României a îndemnat pe cei prezenţi la eveniment să nu-i creadă pe cei care vor vorbi despre Uniunea Europeană, nici pe cei care vor vorbi despre Uniunea Euroasiatică. În opnia acestuia, cei mai credibili vor fi politicienii care vor spune că „Unirea e singura soluţie”.

De menţionat că la Nisporeni Traian Băsescu a avut parte de o primire călduroasă, sala în care s-a desfăşurat întâlnirea fiind arhiplină.

”Împreună cu preşedintele Traian Băsescu am avut la Nisporeni o nouă întâlnire de suflet pentru atât de necesara Reunire a poporului român. Nu ne mai putem permite luxul de a umbla după himere politice. Unirea a rămas singura şansă ca locuitorii Republicii Moldova să iasă din dezastrul în care ne chinuim”, a declarat liderul PUN, Anatol Şalaru care a ţinut să sublinieze că Reunirea R. Moldova cu România este în favoarea oamenilor simpli şi aproape deloc în avantajul politicienilor ce vând iluzii.

În context, deputata PLDM, Maria Ciobanu a menţionat că de la o întâlnire la alta ar creşte numărul cetăţenilor din R. Moldova care înţeleg că trebuie revenit la matcă, la România Mare, şi acesta este cel mai important lucru pe care îl face cu "brio" politicianul Traian Băsescu.

”În rest, poţi împărtăşi sau ba convingerile sale, precum că Reunirea se va face fără Transnistria, că formaţiunea politică pe care o reprezintă va face alianţă doar postelectorală cu partide care îşi doresc reunirea sau că la PUN pot adera doar politicieni integri... ”, a adăugat politiciana precizând că problema cea mare a domnului Traian Băsescu ar consta în faptul că nu cunoaşte suficient de bine parcursul vieţii unor fruntaşi ai PUN, care nu sunt nici integri, şi nici unionişti din convingere. ”Nu mai este atât de mult până la alegerile parlamentare. Vom trăi şi vom vedea...”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe