Anatol Şalaru: Socialiştii se tem de Băsescu precum dracu de tămâie

Acţiunile ex-preşedintelui român Traian Băsescu în R. Moldova, ar servi drept dovadă a intenţiilor imperialiste reale ale Bucureştiului, afirmă socialistul Vlad Bătrîncea.
Unirea R. Moldova cu România
Unirea R. Moldova cu România (libertv.md)

Socialistul Vlad Bătrîncea, cel care în şedinţa Parlamentului de la Chişinău a rupt harta României, susţine că Centenarul Unirii va trece, iar Republica Moldova va rămâne stat suveran şi independent. Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru îl contrazice asigurând socialiştii că Unirea deja a început.

”Numai că în această perioadă îşi vor da arama pe faţă toţi agenţii unionismului, toţi trădătorii de neam şi ţară. Vom vedea cine dintre politicieni, dintre deputaţi, dintre liderii de opinie susţin dispariţia statului moldovenesc. Vom vedea câţi demnitari slujesc ideologic statul străin şi promovează dispariţia Moldovei şi dizolvarea identităţii moldoveneşti”, comentează Bătrîncea pe pagina sa de socializare.

În opinia socialistului, acţiunile ex-preşedintelui român Traian Băsescu în R. Moldova, ar servi drept dovadă a intenţiilor imperialiste reale ale Bucureştiului – să obţină dispariţia statului moldovenesc şi să anexeze ţara la România.

În replică, Anatol Şalaru, a ţinut să puncteze că în PSRM ar exista un concurs de cine este mai penibil, de aceea Vlad Bătrîncea a ieşit din nou la rampă, de data asta acuzând România de imperialism cu tradiţionalele ameninţări la adresa lui Traian Băsescu.

”Nici nu au reuşit bine să digere sarmalele de la ”anul nou pe vechi” că socialiştii au şi început a se război cu Centenarul Unirii şi Traian Băsescu. Faptul că socialiştii se tem de Traian Băsescu precum dracu de tămâie este de înţeles, dar să acuzi România de imperialism este ca şi cum ai acuza Rusia de pacifism. Şi conform zicalei: de ce te temi nu scapi, îi anunţ pe socialişti, dacă nu au observat, că Unirea a început”, a concluzionat preşedintele PUN.

De menţionat că la 28 ianuarie preşedintele de onoare al PUN, Traian Basescu va întreprinde prima sa vizită din anul 2018, la Nisporeni, raionul de baştină a lui Vladimir Plahotniuc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe