Trafic închis pe mai multe străzi din Capitală, pentru desfăşurarea mitingului taximetriştilor

(photos.com)
Epoch Times România
24.04.2012

Traficul va fi închis, marţi şi miercuri, între orele 10.00 şi 15.00, pe bulevardul Libertăţii între Splaiul Independenţei şi bd. Naţiunile Unite, pentru desfăşurarea unui miting al taximetriştilor.

Potrivit Poliţiei, între orele 10.00 - 15.00, va fi închis traficul rutier pe bd. Libertăţii între Splaiul Independenţei şi bd. Naţiunile Unite, pentru desfăşurarea unei manifestări de protest a taximetriştilor. De asemenea, va fi închisă circulaţia rutieră pe sensul de mers către str. Haşdeu al bd. Naţiunilor Unite între bd. Libertăţii şi str. Haşdeu, precum şi banda I a Splaiului Independenţei între Pod Haşdeu şi bd. Libertăţii.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită şoferilor să evite să circule în zona bd. Naţiunilor Unite, bd. Unirii între Piaţa Regina Maria şi Piaţa Constituţiei, Splaiul Independenţei între Piaţa Operei şi Piaţa Naţiunilor Unite, în intervalul orar menţionat şi să aleagă rute ocolitoare prin bd. Ştirbei Vodă sau prin bd. Regina Maria - bd. I.C. Brătianu.

De asemenea, în intervalul orar 10.30 – 13.30, se va desfăşura o manifestare de protest a taximetriştilor în Parcul Gării de Nord.

Organizaţiile din transporturi au anunţat, săptămâna trecută, că pregătesc, pentru perioada 24 - 25 aprilie, trei mitinguri de protest în Bucureşti, între orele 10.00 -14.00, la care sunt aşteptate să participe 15.000 de maşini. Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi (COTAR), Asociaţia Naţională a Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) şi Asociaţia Naţională a Tansportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi (ANTTI) au înaintat Primăriei Municipiului Bucureşti o cerere de autorizare pentru acţiunile de protest.

”La toate aceste manifestări vor participa 15.000 de maşini care aparţin operatorilor de persoane prin curse regulate, transport taxi în regim de taxi sau taximetrişti independenţi, şcolilor de şoferi din ţară. Vor mai participa salariaţi ai paronatelor din domeniu de activitate şi servicii conexe” se arată în solicitarea organizaţiilor de transport.

Organizaţiile de transport cer eliminarea activităţilor ilegale, de piraterie, precum şi introducerea pentru vot în plenul Camerei Deputaţilor a modificărilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi. De asemenea, reprezentanţii organizaţiilor sunt nemulţumiţi de aplicarea Ordonanţei de Guvern 27/2011 privind transporturile rutiere. Aceştia mai cer ca MTI să prezinte un proiect de regelementare a activităţilor derulate de şcolile de şoferi şi de atestate a instructorilor.

Peste 2.000 de taximetrişti bucureşteni s-au strâns şi pe 3 aprilie, în Piaţa Constituţiei, pentru a cere aprobarea legii de interzicere a activităţii companiilor de taximetrie din alte localităţi care operează în Capitală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor