Toader, înainte de moţiune: Am luat în calcul ambele variante - remaniere şi demisie. Decizia n-o discut cu Tăriceanu

Tudorel Toader
Tudorel Toader (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
15.04.2019

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, luni, în ziua moţiunii simple care îl vizează, că el îşi va face treaba până în ultima zi în care va sta în funcţie.

"O zi ca multe altele în care merg la minister, depun jurământul unii care au terminat stagiul de asimilat judecător-procuror, primesc studenţi care vin în vizită la minister şi le voi face o scurtă prezentare a ministerului, după care îi voi lăsa cu colegii mei pentru mai multe amănunte, moţiunea de cenzură şi ce va mai fi, să spunem, la capitolul neprevăzut pe ziua de astăzi", a declarat Tudorel Toader, citat de Mediafax.

Întrebat ce vrea să le transmită colegilor din Senat în condiţiile în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat că nu prea mai e susţinut de PSD, ministrul Justiţiei a replicat:

"Moţiunea se dezbate acuma aici sau în Senat? Este posibilă orice variantă pe care o prevede Constituţia, orice variantă pe care o vor decide decidenţii. Eu sper că îmi fac treaba până în ultimul moment, ca ministru. Repet, este o regulă, un principiu, care spune că trebuie asigurată continuitatea activităţii autorităţii, că nu poţi să spui: gata, eu am auzit că mă remaniază şi plec. Nu e posibil aşa ceva, trebuie proces-verbal, predare-primire către noul ministru, în final sigiliu şi la gară, cum se spune".

"Am luat în calcul ambele variante (remaniere şi demisie -n.r.). Din momentul în care am spus până apare în Monitorul Oficial, nu am spus care e procedura prin care apare în Monitor altcineva, prin urmare, sunt toate căile posibile. Dacă decizia e a mea, nu o discut cu domnul Tăriceanu. Nu am nevoie să mă consult dacă să-mi dau demisia sau nu. E o decizie personală", a adăugat Tudorel Toader.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor