Toader: Contractele bilaterale nu trebuie să dispară, companiile de stat nu trebuie să facă profit

Epoch Times România
21.03.2012

Contractele bilaterale nu trebuie să dispară, aşa cum se arată în noul pachet legislativ din domeniul energiei, iar companiile de stat nu trebuie să facă profit, a declarat, la The Money Channel, deputatul PDL Mircea Toader.

"Contractele bilaterale, şi în noua lege probabil că aţi citit-o, în această piaţă există contractele bilaterale cum există în toată lumea. Între un producător şi un mare consumator. Deci contractele bilaterale nu trebuie să dispară", spune Toader.

Companiile de stat precum Transelectrica nu trebuie să înregistreze profit, mai spune Mircea Toader, şeful grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor. Tot ceea ce depăşeşte veniturile, trebuie reinvestit.

"Transelectrica nu trebuie să aibă profit. Orice companie naţională trebuie să se dezvolte. Nu trebuie să aibă profit? Nu. El trebuie să aibă profitul ală care se spune că depăşesc, că veniturile sunt peste chetuieli, el trebuie să reinvestească obligatoriu. Fiind un sistem de infrastructură, ele nu trebuie să aibă profit. Ele trebuie să aibă venituri excedentare, care obligatoriu se duc în infrastructură", precizează deputatul PDL.

Primul ministru va prezenta “la momentul potrivit” situaţia legată de renegocierea contractelor încheiate de Hidroelectrica, a spus marţi ministrul Justiţiei, precizând că ministerul a făcut “o analiză foarte detaliată” a acestor contracte.

Întrebat dacă contractele cu “băieţii deştepţi” vor fi reziliate sau nu, ministrul a arătat că nu doreşte să dea mai multe detalii legate de ce elemente a desoperit Ministerul Justiţiei în urma reanalizării contractelor respective. “S-a făcut o analiză foarte detaliată şi sunt convins că pe baza ei vom putea să ne desfăşurăm interesele corespunzător”, a arătat Predoiu.

Potrivit acestuia, “concluziile finale vor fi prezentate de premier, la momentul pe care acesta îl va considera potrivit, în raport de strategia Guvernului de a rezolva această chestiune”.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a declarat pe 15 februarie că în urma negocierilor eşuate din cazul contractelor bilaterale încheiate de Hidroelectra a luat decizia de a trimite la Ministerul Justiţiei contractele, în scopul analizării posibilităţii de anulare a acestora, şi că termenul este 23 februarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor