Toader, anunţ surpriză. Şi replică pentru cei peste 1000 de magistraţi care i-au cerut să nu-l revoce pe Lazăr

În timp ce magistraţii cer sus şi tare ca Lazăr să nu fie revocat, Tudorel Toader se ambiţionează în direcţia contrară - nu renunţă la revocare.
Tudorel Toader (Mihut Savu / Epoch Times)
Loredana Diacu
30.10.2018

Peste 1000 de judecători şi procurori i-au cerut lui Tudorel Toader să renunţe la revocarea Procurorului General iar preşedintele României, Klaus Iohannis, a criticat şi el intenţia ministrului Justiţiei de a-l da jos pe Lazăr. Răspunsul lui Toader nu s-a lăsat mult aşteptat. În stilul său consacrat, adică printr-o postare pe Facebook, ministrul Justiţiei transmite că nu va renunţa la procedură. Şi mai anunţă ceva, anume că va publica, marţi, procedura şi graficul de numire, precum şi conţinutul dosarului de candidatură al procurorului general.

"Mâine voi prezenta procedura şi graficul de numire a celui care ocupă postul de procuror general.
Mâine voi face public şi conţinutul dosarului de candidatură.
Pentru a observa eventualele neconcordanţe,
preferabil ar fi să cunoaştem şi conţinutul dosarului pe baza căruia a fost aprobat şi semnat decretul de investitură.
În mod normal, dosarele de la MJ, CSM şi Cotroceni trebuie să aibă un conţinut identic !
PS:
Nu renunţ la procedura de revocare a actualului procuror general.
Este de observat şi abordarea diferită de la Palatul Cotroceni - cererea de revocare " nu este oportună politic/ nu este oportună" spre deosebire de cererea de revocare " este inadecvată" !!!", scrie, pe Facebook, ministrul Justiţiei.

Reamintim că ministrul Justiţiei a anunţat, săptămâna trecută, declanşarea procedurii de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr. La momentul respectiv, Tudorel Toader a susţinut, printre altele, că Lazăr a fost numit ilegal în funcţie, mai exact că de la dosarul de candidatură al acestuia lipsea ultima evaluare la care acesta ar fi trebuit să aibă calificativul foarte bine pentru ca numirea să meargă mai departe. Toader a susţinut că motivul respectivei "scăpări" ar putea avea legătură cu faptul că în dosarul de candidatură ar fi existat o rezoluţie de clasare care privea preşedintele României în funcţie.

Ulterior, fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună a transmis public că dosarul lui Lazăr era complet, respectiv că "la momentul formulării propunerii, procurorul Augustin Lazăr îndeplinea toate criteriile formale (vechime de 10 ani, calificativul "foarte bine" la ultima evaluare profesională, absenţa vreunei sancţionări disciplinare în ultimii 3 ani), potrivit legii 303/2004."

De partea sa, CSM a transmis că în dosarul de candidatură al lui Lazăr la şefia DNA nu există o rezoluţie de clasare vizându-l pe preşedintele Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor