Teodorovici: Uite cine vorbeşte de Al Capone! Cîţu să ne spună dacă are întâlniri neoficiale cu structuri oculte

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Fostul ministru PSD de Finanţe Eugen Teodorovici a reacţionat, luni, după ce succesorul său Florin Cîţu i-a transmis să o lase mai moale cu calomniile, că altfel va face noi dezvăluiri în presă. În replica sa de pe Facebook, Teodorovici aruncă cuvinte grele la adresa lui Cîţu, acuzându-l pe liberal de şantaj şi etichetându-l drept „o marionetă”, care ar fi controlată de „sforari” din umbră.

Mai mult, Teodorovici lansează acuzaţia că şeful Finanţelor s-ar întâlni neoficial „cu structuri oculte” care îi pun la dispoziţie finanţistului liberal „documente, bileţele şi măsuri!”.

„Uite cine vorbeşte de Al Capone! Tocmai acest Vasile Cîţu, care şi-a etalat acum o nouă calitate - cea de şantajist! Îl întreb: acest curaj şi l-a descoperit înainte sau după vizita la Palatul Cotroceni? Întâi m-a ameninţat cu plângeri penale, apoi a aruncat cursul valutar în aer şi s-a răzgândit, spunând că a fost doar o metaforă... cam neinspirată şi mult prea costisitoare pentru economie, aş adăuga eu.

Acum mă ameninţă cu o altă instituţie, Curtea de Conturi. Ceea ce Vasile Cîţu nu ştie, este că eu nu mă las ameninţat sau şantajat de nimeni, cu atât mai puţin de o persoană manipulabilă şi vulnerabilă. Eu voi continua să #insistpentruRomânia, în ciuda ameninţărilor lui Vasile Cîţu, pe care nu-l ajută nici discursul, nici poziţia, ca să abordeze comportamentul de mafiot. Şi totuşi, această tentativă de şantaj şi aceste ameninţări penibile nu fac decât să trădeze faptul că Vasile Cîţu este o marionetă.

Întrebarea este cine trage sforile? Aşa că îl somez public pe Vasile Cîţu să spună de cine este controlat? Şi-l mai somez public să enumere toate întâlnirile pe care le-a avut de când a preluat mandatul de Ministru al Finanţelor Publice! Atrag atenţia asupra faptului că Ministrul Finanţelor Publice este membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, deci Vasile Cîţu trebuie să ne spună dacă are întâlniri neoficiale cu structuri oculte care-l alimentează cu documente, bileţele şi măsuri!”, scrie Teodorovici.

Reacţia lui Teodorovici vine în contextul în care noul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu, l-a avertizat, luni, pe predecesorul său Eugen Teodorovici, că, în cazul în care va continua cu acuzaţiile sale nefondate, se va simţi forţat să publice documente guvernamentale din care ar reieşi că social-democraţii nu au avut nicio intenţie să aplice legea pensiilor în 2020. Detalii aici