Teodorovici a început campania electorală pentru Dăncilă. Liderii PSD puşi să-i aplaude pe bugetari

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Reuniţi sâmbătă în Congres, liderii PSD au votat-o în unanimitate pe Viorica Dăncilă candidată a partidului pentru Cotroceni. Cu această ocazie, grei ai partidului precum Mihai Fifor şi Eugen Teodorovici au lansat atacuri la adresa Opoziţiei, creionând linia pe care se va structura campania electorală. Astfel, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici le-a cerut colegilor săi să îi aplaude pe bugetari ca un fel de "reparaţie" la presupusa jignire din partea liberalilor.

Concret, Teodorovici a făcut trimitere la faptul că, într-o postare pe Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu a susţinut că salariile bugetarilor sunt de două ori mai mari decât cele din sectorul privat, în plus, mai primesc tichete de vacanţă, sporuri, zile libere şi pensii speciale, "o discriminare" care trebuie să dispară din societatea românească.

"Aş vrea să încep prin a va ruga să îi aplaudăm pe cei poate peste un milion de români de bună-credinţă, care lucrează în sectorul bugetar - profesori, medici, pompieri, funcţionari din toate instituţiile, oameni de bine, români de bine, care lucrează pentru această ţară şi care au fost jigniţi în mod nejustificat de colegii de politică din PNL.

(Social democraţii se ridică în picioare şi aplaudă)

Vă mulţumesc şi le mulţumesc, chiar dacă de multe ori sunt un pic mai dur, mai drastic. Fiind un om care lucrează printre ei de mulţi ani de zile, pot să vă spun cu tărie că sunt mulţi, foarte mulţi dintre ei care efectiv lucrează cu sufletul pentru ţara asta", a declarat Eugen Teodorovici.

Reamintim că liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a remarcat, pe Facebook, că salariile bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat aşa că bugetarii ar trebui să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.