Temperaturi de 57 grade Celsius în Cipru. Volanele maşinilor încep să se topească
Valul de căldură din Cipru a adus temperaturi de până la 57 grade Celsius – atât de cald încât volanele au început să se topească.
Oamenii au fost sfătuiţi să nu îşi lase ziarele sau alte documente pe bordul maşinilor, datorită posibilităţii ca acestea să ia foc.
În Nicosia, capitala insulei, au fost raportate temperaturi chiar şi mai mari, de 63 grade Celsius.
U.K. Met Office a emis un avertisment călătorilor britanici care se află sau se îndreaptă spre acea regiune, susţinând că valul de căldură loveşte diverse părţi ale Orientului Mijlociu şi Mării Mediterane.
Ministerul cipriot al Muncii şi Afacerilor Interne a anunţat că începând de săptămâna viitoare, timp de 4 zile, va fi aplicată o interdicţie pentru muncă în intervalul orar 12 – 16. Interdicţia ar putea fi extinsă dacă valul de căldură rămâne constant.
Copiii, vârstnicii şi alte persoane care suferă de astm sau diverse afecţiuni ar trebui să evite să iasă afară în perioada 10 a.m. – 4 p.m., a declarat Asociaţia Medicală din Cipru.
Pe Internet, un utilizator de Twitter a postat o poză cu iPhone-ul său care s-a înfierbântat atât de tare încât a încetat să mai funcţioneze.
Un alt utilizator a postat o poză în care arată cum poartă mănuşi atunci când conduce maşina, pentru a nu atinge volanul cu mâinile goale.
Hilary Simons, o asistentă medicală la Travel Health Network and Centre, a declarat pentru ziarul Daily Mirror că oamenii ar trebui să consume multe lichide şi, de asemenea, să observe şi alţi oameni.
“Dacă voi sau alţii nu va simţiţi bine, deplasaţi-va într-un loc răcoros cât mai repede posibil, beţi apă pentru a va rehidrata şi căutaţi ajutor medical dacă simptomele sunt severe sau persistă”, a declarat aceasta.
“Acest vânt fierbinte care suflă nu oferă nicio alinare la umbră, şi de la 8 dimineaţa până la 8 seara nu vezi pe nimeni umblând pe jos pe străzile capitalei. Toţi prietenii mei din străinătate, care au venit aici, stau departe de plaje până când apune soarele deoarece majoritatea lor au suferit deja arsuri de la razele soarelui şi s-au deshidratat după doar o scurtă perioadă de stat pe nisip”, a declarat Benjamin Baillie, care s-a mutat în Cipru în 2008.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.