Televiziunea Kremlinului încearcă să intre pe piaţa românească. CNA a amânat luarea unei decizii

În curând, românii ar putea avea "pe telecomandă" programele RTR, o televiziune controlată de ruşi.
Preşedintele rus, Vladimir Putin.
Preşedintele rus, Vladimir Putin. (Mikhail Metzel/AFP/Getty Images)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) l-a scos afară din sala de şedinţe, la 10 august, pe Sergheev Evghenii, reprezentantul Russia 1 în Republica Moldova, în timpul discuţiilor vizând cererea de intrare pe piaţa din România a televiziuni RTR, scrie Forbes România, preluat de Hotnews.

Potrivit sursei citate, CNA a amânat luarea unei decizii pentru următoarea şedinţă.

În cazul în care RTR va reveni cu solicitarea de licenţă de televiziune prin satelit, nu este exclus ca, în curând, să vedem în România o televiziune controlată de ruşi, scrie sursa citată.

În România, RTR are sediul în Iaşi, compania care susţine proiectul fiind deţinută de TV Content SRL din Chişinău, deţinută la rândul său de Sergheev Evghenii 50% şi Stetco Victor - 50%.

TV Content SRL operează RTR Moldova, care transmite programele televiziunii de stat ruseşti Rossiya 1.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Cultură