Tătaru: Pregătim o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de Covid şi pentru asimptomatici

Nelu Tataru - gov.ro
Nelu Tataru - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Timişoara, că, începând de săptămâna viitoare, cazurile medii şi uşoare de Covid, precum şi cele asimptomatice, vor putea rămâne acasă, sub monitorizarea medicilor de familie, în timp ce cazurile grave vor fi spitalizate. Măsura are la bază o ordonanţă de urgenţă care este în pregătire.

“Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti”, a precizat Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

De asemenea, ministrul Tătaru a mai susţinut că medicii de familie vor putea, prin contracte separate şi suplimentare încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate, să efectueze monitorizarea pacienţilor respectivi prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice.

Reamintim că medicii de familie şi-au manifestat nemulţumirea după ce Nelu Tătaru a anunţat în urmă cu câteva zile că doreşte să îi trimită la domiciliul pacienţilor cu Covid, precizând că nu dispun de echipamente de protecţie potrivite, maşini care să poată fi decontaminate şi nici de posibilitatea de a se echipa şi dezechipa în condiţii de siguranţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură