Tătaru, către cei ce neagă pandemia: "Să meargă în spitale să vadă că se poate deceda la 30-39 de ani"

Nelu Tataru
Nelu Tataru (Epoch Times România)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a deplâns faptul că numărul cazurilor de infectare cu Covid 19 a crescut şi a apreciat că instinctul de conservare nu mai există "la o parte din concetăţeni". Totodată, Tătaru le-a recomandat celor ce cred că virusul nu există să meargă în secţiile de Terapie Intensivă "să vadă că se poate şi deceda la 30-39 de ani fără a avea comorbidităţi".

"Este o recrudescenţă a numărului de cazuri tocmai prin nerespectarea unor reguli şi unor precauţii. Încă nu am terminat acest prim val, încă n-am ajuns la acea viaţă cvasi-normală de care vorbesc spre sfârşitul lunii iulie începutul lunii august. Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoaşe, putem face o a doua cocoaşă care poate fi mai violentă decât prima, în condiţiile în care dacă atunci acţionăm în instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare la o parte din concetăţenii noştri nu mai există.

Le recomand să se uite în jur, să se uite în spitale, să meargă în secţiile de Terapie Intensivă, să vadă dacă într-adevăr există acest coronavirus şi există această infecţie, să vadă că se poate şi deceda la 30-39 de ani fără a avea comorbidităţi, să vadă că un corp medical stă în acele combinezoane, transpirând o zi întreagă, în nişte condiţii grele, foarte grele, dar făcându-şi meseria", a declarat Nelu Tătaru, citat de Agerpres, la Digi 24.

Ministrul a criticat şi faptul că unii s-au grăbit să speculeze politic pandemia în scop electoral şi a transmis că nu e momentul "să ne jucăm cu viaţa românilor."