TAROM şi CFR Marfă, pe perfuzii. Premierul Orban: Ştiu ce maşinaţiuni s-au făcut

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a vorbit, miercuri seara, în direct la postul B1 TV, despre situaţia critică în care se găsesc două companii naţionale de transport – aerian şi terestru. În speţă este vorba despre TAROM şi CFR Marfă.

„Sunt informat nu în detaliu, dar sunt informat, în mod evident, pentru că ştiu ce maşinaţiuni s-au făcut la TAROM, cu mai multe contracte, care au fost prost negociate, care n-au avut nicio legătură cu o strategie de dezvoltare a companiei şi care, pur şi simplu, au fost făcute aşa, parcă, în ciuda companiei”, a declarat premierul Orban.

Şeful Executivului a atras atenţia şi asupra situaţiei de la CFR Marfă, unde compania feroviară ar putea fi pusă în situaţia de a plăti 400 de milioane de euro ca urmare a procedurii de infrigement şi a deciziei de rambursare.

„Avem situaţia CFR Marfă, de care vă spun sincer, trebuie să ne batem să salvăm compania, pentru că în momentul în care îţi vine infringementul şi decizia de rambursare a ajutorului de stat, CFR Marfă va fi pusă într-o situaţie extrem de dificilă. Şi acolo pregătim câteva posibile soluţii. Evident, trebuie găsite soluţii - o parte din active valorificate. Se pot găsi alte soluţii în relaţia dintre stat şi CFR Marfă. Este important şi ca CFR Marfă să poată să-şi obţină banii pentru toate prestaţiile. CFR Marfă a transportat marfă pentru foarte multe companii de stat: pentru Complexul Energetic Hunedoara, pentru CET-uri care n-au plătit şi CFR Marfă trebuie pur şi simplu să se ducă peste ei şi să le ia banii, să-i execute”, a precizat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne