Tăriceanu şi Constantin tulbură apele. Iohannis somat să promulge legea privind noul Cod Fiscal

Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România (Epoch Times România)
Loredana Diacu
14.07.2015

Partenerii de coaliţie ai premierului Ponta, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, i-au solicitat, marţi, preşedintelui Klaus Iohannis să promulge legea privind noul Cod Fiscal, relatează stiripesurse.ro.

Potrivit celor doi co-preşedinţi ai ALDE (formaţiunea rezultată din fuziunea PLR cu PC, o eventuală întoarcere a actului normativ în Parlament ar transmite un semnal negativ mediului de afaceri şi românilor:

"Solicităm preşedintelui Klaus Iohannis să promulge legea privind noul Cod fiscal. Nepromulgarea acestei legi şi întoarcerea ei în Parlament ar fi un semnal extrem de negativ pentru mediul de afaceri şi pentru români. Mai mult, o eventuală întoarcere în Parlament a noului Cod fiscal ar ridică mari semne de întrebare asupra implicării partizane a preşedintelui de partea unui partid politic", se arată într-un comunicat al ALDE semnat de Tăriceanu şi Constantin.

Potrivit celor doi parteneri de guvernare ai PSD, noul Cod fiscal nu trebuie să fie obiectul bătăliei politice. "Este un Cod fiscal al românilor şi pentru români. Este un Cod fiscal sprijinit de mediul de afaceri. Propune o agendă de măsuri economice liberale care continuă măsurile economice de centru-dreapta din ultimul an - cum a fost reducerea CAS cu 5 pp (puncte procentuale - n.r.) - care a dus ca România să aibă cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Pe baza tuturor acestor argumente, considerăm că există o singură opţiune benefică pentru România: promulgarea noului Cod fiscal", subliniază comunicatul ALDE.

Reamintim că noul Cod Fiscal, deşi privit cu scepticism de FMI şi CE, a fost votat aproape în unanimitate în Parlament, liberalii lui Klaus Iohannis susţinând şi ei, public, actul normativ, inclusiv înainte de vot.

Demersul lui Tăriceanu şi Constantin survine pe fundalul uriaşului scandal creat de începerea urmăririi penale faţă de partenerul lor de guvernare, Victor Ponta, partner pe care cei doi şi-au afirmat susţinerea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor