Tăriceanu o complimentează pe Firea. Primăriţa nu rămâne datoare

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Pus la punct de Viorica Dăncilă, care i-a refuzat cererile vizând rămânerea la guvernare a ALDE, Călin Popescu Tăriceanu se lansează, mai nou, în laude la adresa Gabrielei Firea. La rândul său, primarul Capitalei pledează pentru alianţa PSD-ALDE.

La scurt timp după ce Gabriela Firea şi-a anunţat intenţia de a rezolva problema poluării din Bucureşti impunând taxe şi restricţii şoferilor, Tăriceanu a ţinut să îşi exprime, pe Twitter, aprecierea pentru proiectul primăriţei.

Postarea lui Tăriceanu

"Bravo, Gabriela Firea! Primele măsuri pt reducerea poluării cauzate de maşini! E primul pas, trebuie mers înainte! Pe lângă acest proiect, pe care ALDE îl va susţine, e nevoie şi de o campanie de educare şi conştientizare privind nevoia reducerii poluării", scrie Tăriceanu.

Menţionăm în context că Tăriceanu şi-a exprimat aprecierea pentru un plan de măsuri care, potrivit deputatului Nicuşor Dan, ar contraveni atât Constituţiei cât şi jurisprudenţei UE. Concret, Firea vrea să-i oblige pe şoferii cu maşini înmatriculate în afara Bucureştiului şi Ilfovului să plătească o taxă dacă vor să circule în Capitală. Ori, potrivit lui Dan, măsura de a taxa diferenţiat maşinile înmatriculate în afara Bucureştiului şi Ilfovului încalcă Constituţia şi practica Curţii de Justiţie a UE iar lansarea proiectului în spaţiul public fără această minimă verificare dovedeşte încă o dată incompetenţa administraţiei Firea.

Mai amintim că, în plus, Firea mai vrea ca toţi şoferii, fie ei din Capitală sau din afara ei, să plătească taxă pentru a circula prin centrul Capitalei dacă n-au maşini Euro 3 sau peste 3.

Declaraţia Gabrielei Firea

„Îmi doresc să se poată continua guvernarea PSD - ALDE, îmi doresc ca aceasta să nu fie afectată de conflicte şi tensiuni politice. De ce îmi doresc acest lucru? Pentru că activitatea unei primării este legată sinergic de activitatea unor ministere, şi avem foarte multe proiecte cu aceste ministere. Şi vă pot da exemplul relaţiei, uneori foarte tensionate, dintre RADET şi ELCEN”, transmite, la rândul său, Gabriela Firea, citată de Mediafax.