Tăriceanu: Mulţi tineri au ca model binomul Coldea-Codruţa. Să susţină libertatea şi nu inchiziţia modernă

De Ziua Naţională a Tineretului, al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, a ţinut să adreseze un mesaj noii generaţii.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Tinerii de astăzi beneficiază de oportunităţi deosebite. Spre deosebire de generaţiile trecute, care trăiau într-o lume plină de restricţii şi îngrădiri, generaţia de azi îşi poate valorifica din plin atuurile personale de inteligenţă şi educaţie, a scris marţi, pe pagina sa de Facebook, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Din păcate, nu pot să nu observ o criză de modele şi, aş spune, de cultură civică, în rândul multor tineri. În Statele Unite sau în Uniunea Europeană, în ţări ca Spania, tinerii au ieşit în stradă pentru mai multă libertate. La noi, mulţi tineri, nu toţi, şi-au ales ca model binomul Coldea-Codruţa. Este o alegere care vine dintr-o dezamăgire pe care o înţeleg şi cred că este şi datoria noastră de a îi face să creadă în valori pozitive şi nu în modelele de tip autoritar, care duc la îngrădirea drepturilor şi libertăţilor individuale şi la distrugerea democraţiei", a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE ar vrea să le redeschidă "apetitul" tinerilor pentru valori ca libertate, iniţiativă personală sau competiţie.

"Este rolul nostru să îi convingem că pot să reuşească în România de astăzi: că pot să îşi găsească un loc de muncă bine plătit, că pot să îşi deschidă o afacere, că trebuie să susţină libertatea şi nu inchiziţia modernă. Sunt convins că vom reuşi şi astăzi, de ziua lor, le doresc tuturor tinerilor mult succes pentru îndeplinirea proiectelor!", a subliniat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne