Tăriceanu, după numirea lui Meleşcanu la şefia Senatului: Acest lucru nu va rămâne fără urmări. Vom sesiza CCR

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Imediat după ce colegul său Teodor Meleşcanu a câştigat la vot şefia Senatului, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că va ataca numirea la Curtea Constituţională.

De la tribuna forului superior al Parlamentului, Tăriceanu a acuzat că s-a încălcat Regulamentul prin această numire, astfel că se va adresa CCR. În acelaşi timp, i-a invitat şi pe ceilalţi senatori să se alături demersului.

"Constatăm că această alegere s-a făcut cu încălcarea Regulamentului Senatului. Acest lucru nu va rămâne fără urmări. Vom face sesizare la Curtea Constituţională", a afirmat preşedintele ALDE în plen.

Tăriceanu a mai declarat ulterior presei că va face cât de curând o şedinţă pentru excluderea lui Meleşcanu din partid. De asemenea, a precizat că ceea ce s-a întâmplat azi în Senat e "o declaraţie de război" din partea PSD-ului şi că va răspunde ca atare, de unde s-ar putea deduce că ALDE va vota contra Guvernului Dăncilă în Parlament.

Pe de altă parte, Meleşcanu a declarat şi el presei că la vot pentru şefia Senatului a fost susţinut de 3-4 colegi din ALDE, aşa că este foarte posibil ca noul şef al Senatului - dator PSD-ului pentru postul primit - precum şi colegii săi care l-au suţinut să voteze pentru Guvernul Dăncilă.

Anterior votului, Tăriceanu a contestat candidatura vicepreşedintelui ALDE Meleşcanu, din partea PSD, pe motiv că orice grup parlamentar poate propune un singur candidat.

"Avem o problemă procedurală foarte serioasă întrucât regulamentul Senatului prevede clar că alegerea preşedintelui se face pe baza propunerilor înaintate de grupurile parlamentare în ordinea mărimii grupurilor, câte o propunere de fiecare grup. Vreau să luaţi act că grupul ALDE îşi exercită dreptul de a avea propria propunere pe care o vom face imediat, în persoana domnului Iani Popa. Nu pot să existe două propuneri din partea aceluiaşi grup.

Domnul senator Meleşcanu pe care dvs. îl propuneţi poate să fie candidatul dvs. cu condiţia să nu facă parte din grupul ALDE, pentru că altfel se încalcă prevederea regulamentară pe care vă rog să o aveţi în vedere, pe care ar trebui să o ştiţi, potrivit căreia fiecare grup face o singură propunere. Deci din partea grupului ALDE nu pot exista două propuneri ci una singură. Vă rog să luaţi act de acest lucru!", s-a adresat Tăriceanu colegilor înainte de vot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne