Tăriceanu, după incidentul de la Constanţa: Iohannis, un robot care şi-a recitat textul în virtutea softului din dotare

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a dezlănţuit din nou, sâmbătă, via Facebook, la adresa lui Klaus Iohannis, după incidentul cu soldatul american care a leşinat în timp ce preşedintele ţinea un discurs de Ziua Marinei la Constanţa.

"Scriam aici zilele trecute că dl Iohannis nu se abate o virgulă, cu sfinţenie, de la rândurile scrise de consilieri pe care le citeşte în felurite ocazii şi care sunt imediat postate pe siteul preşedinţiei. Nu mi-am imaginat, însă, că avem un preşedinte la final de mandat pe care nici măcar fireasca empatie umană nu îl poate abate de la discursuri! Ceea ce am văzut la Ziua Marinei, un Klaus Iohannis care nici nu a tresărit când un soldat a leşinat lângă el, e o dovadă de netăgăduit a incapacităţii preşedintelui de a reacţiona uman în orice situaţie ar fi, cu excepţia cazului când îi lipseşte cuierul pentru palton. Nu era nevoie să-l vedem pe dl Iohannis acordând primul ajutor ori sunând la 112 (oricum inutil, zic eu), ci doar să îi vedem măcar o tresărire omenească, măcar o privire îngrijorată aruncată fugar spre omul suferind, măcar o scurtă poticnire a discursului!", a afirmat Tăriceanu.

Şeful ALDE susţine că a văzut, în schimb, doar un robot care şi-a recitat textul în virtutea softului din dotare, apoi a părăsit scena.

"Trist peisaj, trist personaj! Nimic nu îl emoţionează, nici un muşchi nu i se mişcă pe faţa ca dăltuită-n piatră. Când şi când zâmbeşte, dar numai când îşi face poze de campanie în timp ce ţara e zguduită de drame umane de proporţii. Un personaj care leagă victimele de la Colectiv de instalarea unui nou guvern, al 'lui', iar pe cele de la Caracal le aruncă în cârcă adversarilor din campania prezidenţială. Mă întreb dacă omului acesta i-a păsat vreodată de ceva sau de cineva! P.S. În treacăt fie spus, o armată de troli a fost asmuţită ieri în mediul virtual şi în presă ca să apere 'încremenirea' prezidenţială. Printre ei, am identificat mulţi dintre cei care acum câţiva ani cereau indignaţi capul unui personaj politic pentru că nu oprise maşina după accidentul suferit de un motociclist din coloana oficială. Ca mai mereu, roboţii noştri sunt mai umani decât ai altora, nu-i aşa?", a declarat Tăriceanu.

Reamintim că, joi, de Ziua Marinei, un militar american a leşinat chiar în timpul discursului susţinut de Klaus Iohannis la Constanţa. Incidentul nu a fost observat de şeful statului pentru că acesta "nu are ochi în ceafă", a sărit în apărarea lui Iohannis liderul PNL Ludovic Orban, la scurt timp după ce s-a declanşat scandal în spaţiul public.