Tăriceanu, despre primarul ALDE din Târgu Mureş: Nu agreez declaraţiile care încurajează discriminarea

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a arătat nemulţumit, marţi, de afirmaţiile primarului din Târgu Mureş, care şi-a exprimat dorinţa ca statul să aibă un rol decizional în ceea ce priveşte aducerea copiilor pe lume.

"Am citit declaraţia pe care primarul Dorin Florea a postat-o pe pagina de Facebook. Chiar dacă, uneori, unui primar îi poate fi dificil să gestioneze relaţia cu o anumită minoritate sau grup social, în niciun caz nu agreez declaraţiile care încurajează discriminarea de orice fel! Cred cu fermitate că soluţia nu este să ridicăm ziduri, ci, mai degrabă, să le dărâmăm pe cele deja construite. Voi avea o discuţie cu primarul Dorin Florea pe acest subiect", a transmis Tăriceanu.

Reamintim că, în contextul dezbaterilor aprinse pe tema dublării alocaţiilor pentru copii, primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, susţine că statul ar trebui să introducă un set de criterii care trebuie îndeplinite de către orice cuplu care vrea să aibă copii.

Astfel, cuplurile ar trebui să facă dovada că au un loc de muncă stabil, o locuinţă, o situaţie financiară decentă, că au o vârstă adecvată şi un nivel de educaţie minim stabilit prin lege. În caz contrar, n-ar trebui să li se permită să aibă prunci.

Dorin Florea (ALDE) mai susţine că, dacă un cuplu care nu îndeplineşte criteriile stabilite face totuşi un copil, acesta ar trebui preluat de stat care "să-i ofere condiţiile corespunzătoare pentru dezvoltare". Sunt vizate cuplurile de rromi. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne