Tăriceanu, deloc încântat de referendum: Dictatorul discută direct cu poporul - atitudine specifică regimurilor totalitare

Al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, nu pare deloc încântat de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum, în replică la ordonanţele Iordache care vizează graţierea şi modificarea Codurilor penale.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Decizia preşedintelui Klaus Iohannis de demara un referendum pe tema continuării luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice reflectă o atitudine caracteristică regimurilor totalitare în care dictatorul discută direct cu poporul, a acuzat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

"Această idee pe care preşedintele a lansat-o de organizare a unui referendum se circumscrie unui alt tip de atitudine, caracteristică regimurilor totalitare, în care dictatorul discută direct cu poporul, peste capul instituţiilor democratice, peste capul Parlamentului, peste capul partidelor politice. Aceste consultări sunt de foarte multe ori extrem de riscante.

Pare, şi prin toate acţiunile pe care le-a desfăşurat în ultima perioadă, să ignore votul pe care românii l-au dat şi să dorească să conducă România în afara cadrului constituţional democratic. Faptul că se pune în fruntea coloanelor de manifestanţi la o manifestaţie neautorizată… Cred că trebuie să respectăm cu toţii ordinea constituţională democratică, de aceea am avut alegeri, de aceea avem un Parlament", a declarat Tăriceanu, citat de News.ro.

Liderul ALDE a caracterizat referendumul anunţat de Klaus Iohannis drept un demers nepotrivit.