Tăriceanu, atac furibund la adresa Guvernului Orban: Supune poporul român la genocid. Vom ieşi în stradă

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Epoch Times România)
Dana Moraru
22.06.2020

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, lansează un nou atac la adresa Executivului PNL, pe care îl acuză de „crimă” pentru că nu permite spitalelor să trateze şi alţi bolnavi în afara celor cu Covid-19. Totodată, liderul ALDE ameninţă că va mobiliza forţele politice să iasă în stradă împotriva Guvernului Orban pentru a opri „genocidul” la care acesta „supune poporul român”.

„TREBUIE SĂ OPRIM CU ORICE PREŢ CRIMELE GUVERNULUI!

Ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate se poate încadra cu uşurinţă în crimă cu premeditare! Nu se mai pot găsi circumstanţe atenuante în condiţiile în care zeci de mii de bolnavi cronici, sute de mii de aparţinători şi mii de medici trag cu disperare semnale de alarmă cu privire la soarta celor care suferă de alte boli decât COVID-19.

Decizia de a bloca şi goli cea mai mare parte a spitalelor din România în aşteptarea valurilor de bolnavi de coronavirus nu a avut sens încă de Ia început, dar ar fi putut fi acceptată doar pentru o scurtă perioadă de timp. Însă, la mai bine de 3 luni de la luarea acestei măsuri, daunele produse celor care au nevoie de acces la îngrijire medicală sunt inacceptabile”, scrie Tăriceanu într-un mesaj publicat, luni, pe Facebook.

Liderul ALDE mai acuză că „sunt zeci de alte spitale în România” care, de la declanşarea crizei generate de pandemie, nu funcţionează la capacitate maximă şi sunt închise pacienţilor de alte boli decât infectarea cu noul coronavirus. Totodată, Tăriceanu susţine că premierul, ministrul Sănătăţii şi şeful DSU ar „stoarce electoral coronavirusul ca să-şi mai onoreze jurămintele”.

„Această situaţie nu mai poate rămâne aşa! Ne solidarizăm cu personalul medical care cere redeschiderea spitalului, dar vom merge mai departe! ALDE va propune o hotărâre a Parlamentului care să-i facă pe guvernanţi să redeschidă de-adevăratelea spitalele. Dacă vor trata cu indiferenţă hotărârea Parlamentului, cum au mai făcut-o, vom încerca să mobilizăm forţele politice pentru o moţiune de cenzură şi dacă nu vom reuşi vom ieşi în stradă!

Genocidul la care poporul român este supus de un guvern care este interesat doar de campanie electorală şi absolut deloc de bolnavi trebuie oprit!”, şi-a încheiat discursul preşedintele ALDE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor