Tăriceanu: Abrogarea OUG, o ocazie să avem o discuţie serioasă despre cum ne construim viitorul

"Voi propune de îndată tuturor celor interesaţi, partide, reprezentanţi ai societăţii civile, mediul economic să ne aşezăm la aceeaşi masă", a reacţionat liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu la scurt timp după ce şeful PSD Liviu Dragnea a dat semnalul de retragere.
Călin Popescu Tăriceanu, PNL
Călin Popescu Tăriceanu, PNL (Epoch Times România)

Abrogarea controversatei ordonanţe de urgenţă care mutilează Codurile penale în favoarea infractorilor este privită de co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, drept o bună ocazie pentru "o discuţie serioasă despre cum ne construim viitorul".

"Eventuala adoptare a deciziei de abrogare a ordonanţei ne va permite să avem o discuţie serioasă cu segmente largi ale societăţii şi cu întreg spectrul politic despre cum ne construim viitorul ca ţară. România se află într-un blocaj grav din cauza abuzului de putere al anumitor instituţii şi autorităţi şi va fi nevoie de o abordare lucidă şi nepartizană pentru a găsi o rezolvare la această problemă.

De aceea voi propune de îndată tuturor celor interesaţi, partide, reprezentanţi ai societăţii civile, mediul economic să ne aşezăm la aceeaşi masă", a scris sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, Călin Popescu Tăriceanu.

Reacţia vine după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea a vorbit, la DC News, despre eventuala abrogare a ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale. Detalii aici.