Se anunţă victoria Străzii? Dragnea ia în calcul abrogarea OUG care mutilează Codurile penale

„Nu vreau să existe în conflict români contra români şi să se rupă România în două. O să propun o soluţie de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă”, a anunţat liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Dacă premierul Sorin Grindeanu acceptă, se poate vorbi chiar de abrogarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, a declarat sâmbătă, pentru DC News, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Pot spune că membrii şi simpatizanţii PSD nu mai pot fi ţinuţi în frâu, oamenii vor să iasă în stradă pentru a-şi exprima dezaprobarea profundă faţă de mişcarea de inspiraţie soroşistă la care asistăm. Partidul se organizează singur. Simt că nu voi mai putea să ţin în frâu, de la centru, presiunea din organizaţiile din ţară, care pot aduce în stradă, la Bucureşti, aproape un milion de oameni", a declarat Liviu Dragnea.

În acest context, liderul PSD susţine că a decis să se întâlnească cu partenerii de coaliţie şi cu premierul (pe care el l-a numit) pentru a le propune o soluţie de ieşire din impas.

"Oameni responsabili fiind, nu putem asista la sfărâmarea României din cauza iresponsabilităţii preşedintelui Iohannis. Votanţii PSD sunt extrem de nervoşi, fiind conştienţi de valoarea votului lor şi pentru că suntem împiedicaţi să punem în practică programul propus. O altă sursă de enervare este punerea în circulaţie de zvonuri potrivit cărora premierul va fi chemat la anchetă. O să propun o soluţie de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă.", a declarat Dragnea.

De asemenea, în contextul în care colegii săi de partid au tot vorbit despre scoaterea simpatizanţilor PSD în stradă la contramanifestaţii, Dragnea şi-a exprimat spreranţa (?!) că soluţia pe care o va propune "îi va convinge şi pe membrii şi simpatizanţii noştri să nu iasă în stradă, escaladând tensiunile."

"Nu vreau să existe în conflict români contra români şi să se rupă România în două. Pentru că nu se mai poate discuta cu argumente raţionale, ci ne confruntăm cu o maşină de dezinformare incredibilă în timp ce România are nevoie de linişte şi stabilitate pentru a putea înainta spre prosperitate, dezvoltare şi democraţie", a precizat Dragnea, după ce zile în şir sute de mii de români au protestat pe stradă revoltaţi de adoptarea ordonaţelor elefant şi de refuzul lui Dragna şi Grindeanu de a le retrage.

Paşii juridici

"Legea 24/2000 cu privire la normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative spune: ABROGARE. Nu are importanţă că unele norme din OUG sunt în vigoare şi altele urmează să intre în vigoare - se spune asta expres în dispoziţiile redate mai jos.

Aşadar, trebuie o nouă OUG de abrogare a OUG 13 de marţi noapte, dar - atenţie - şi această nouă OUG trebuie publicată în Monitorul Oficial şi depusă la Parlament până pe 10 februarie 2017 şi apoi, evident, Parlamentul să o aprobe, căci dacă o respinge, va însemna că este menţinută de OUG de marţi" a explicat, pe pagina sa de Facebook, judecătorul Cristi Danileţ, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii.