Talentul nu cunoaşte limite. Bob Marley de Liberia (video)

Wesseh Freeman
Wesseh Freeman (Facebook)

Nici faptul că este orb şi nici sărăcia nu l-au oprit pe Wesseh Freeman din Monrovia, capitala Liberiei, să îşi urmeze talentul muzical. Cu numai câteva coarde, o bucată de lemn şi o cutie de ulei, şi-a construit o chitară şi uimeşte trecătorii oraşului cu performanţele sale. Muzica reggae pe care o interpretează, i-a adus porecla de Bob Marley de Liberia.

După ce clipul de mai sus a fost urcat pe Internet de Revista ISTOÉ, liberianul Wesseh, a devenit celebru, cu peste 9 milioane de vizualizări, având şi o pagină de Facebook, pe care se pot urmări interpretările sale. Pagina este administrată de fanii săi, care admiră acest spirit liber.

Interpretarea din acest clip, este o compoziţie originală, făcută pentru proprietarul unui brand de chips-uri, cel care de altfel l-a făcut şi cunoscut lumii întregi. Dintr-un interviu aflăm că Freeman, în vârstă de 37 de ani, nu s-a născut orb, ci şi-a pierdut vederea în 1998, trăieşte într-o casă cu încă 6 membri ai familiei şi prin performanţele lui stradale câştigă banii necesari întreţinerii familiei sale. Fanii i-au oferit o chitară, dar şi posibilitatea de a merge la un oftalmolog pentru a încerca să i se redea vederea.

Muzica înseamnă totul pentru Wesseh Freeman şi singurul lucru care îl motivează să meargă mai departe!