Swoboda: Să nu mai împrăştiem zvonuri despre România, să lăsăm Comisia să facă o analiză obiectivă

Epoch Times România
11.07.2012

Europarlamentarul Hannes Swoboda a făcut un apel către politicienii europeni, după o întâlnire cu Victor Ponta, să nu mai răspândească "zvonuri" despre România şi că trebuie aşteptată analiza obiectivă a Comisiei privind situaţia din România.

"Trebuie să spun în primul rând că îmi exprim susţinerea pentru toate măsurile care au fost luate pe baze democratice, în special de Parlament Sunt foarte mulţumit că domnul Ponta este de aceeaşi părere: îi revine Comisia Europeană să prezinte o evaluare a măsurilor luate, ştiţi că în multe cazuri Curtea Constituţională a avut o opinie şi a avut mai multă susţinere. Este, de asemenea, binevenit că Guvernul a cerut Parlamentului să se pronunţe asupra deciziei Curţii privind referendumul, consider însă foarte rău faptul că grupul PPE escaldează din nou sitiuaţia cerând o reuniune a Consiliului pentru a discuta o problemă, când Comisia nici măcar nu a făcut o evaluare reală a situaţiei", a subliniat socialistul european.

El consideră "deosebit de ciudat că şi chiar brutal" faptul că Joseph Daul nu l-a primit pe premierul Ponta. "Este de asemenea ciudat pentru percepţia democratică că premierul ar trebui să schimbe măsuri luate de Parlament", a continuat el.

Eurodeputatul a mai spus că "este o campania foarte nedreaptă" la adresa României. "Am avut o discuţie telefonică cu domnul Barroso ieri şi am spus foarte clar că dacă Comisia ajunge la concluzia că unul sau altele dintre elementele deciziei trebuie să fie corectate pentru că nu sunt conforme cu standardele şi valorile europene voi fi primul susţinător şi sunt foarte mulţumit că domnul Ponta a spus foarte clar că este de acceaşi părere", a mai afirmat Swoboda.

La final, el a recomandat "să lăsăm Comisia să facă o analiză obiectivă". "Să nu ne amestecăm într-un mod politic împrăştiind zvonuri şi din nou trebuie să spun, multe dintre declaraţiile pe care le-am citit afectează imaginea Românieri, o afectează într-un mod innacceptabil. Să lăsăm Comisia să-şi facă treaba. Noi vom accepta orice decizie", a conchis el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor