Sute de mercenari ruşi trimişi în Idlib pentru a curăţa provincia după prăbuşirea acordului de pace

Scena unei lovituri aeriene asupra unei staţii de autobuz în oraşul Idlib, capitala provinciei siriene cu acelaşi nume.
Scena unei lovituri aeriene asupra unei staţii de autobuz în oraşul Idlib, capitala provinciei siriene cu acelaşi nume. (Getty Images)

Sute de soldaţi ruşi sunt trimişi în Idlib, în nordul Siriei, a informat publicaţia rusă Lenta.Ru în acest weekend.

Potrivit publicaţiei, sute de soldaţi aparţinând companiei de securitate conduse de Evgheni Prigoşin au fost dislocaţi în provincia Idlib, în ​​pofida scăderii intensităţii luptelor.

"Planul este ca grupuri de 50 de persoane, cu sprijinul aviaţiei ruse, să participe la lupte de stradă necesare pentru a curăţa oraşul populat de mii de militanţi asociaţi cu Al-Qaeda (interzisă în Rusia)", a raportat Lenta.Ru .

„Astăzi, Idlib este în echilibru doar din cauza prezenţei în regiune a sute de mii de civili. După evacuarea acestora, operaţiunea militară împotriva militanţilor poate fi continuată, într-un mod complet diferit ", au adăugat ei.

În prezent, Armata Arabă Siriană (AAS) a întrerupt toate operaţiunile ofensive din Guvernoratul Idlib, deoarece aderă la un acord de încetare a focului propus de forţele armate ruse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe