Susţinătorii Guvernului Sandu invitaţi la protest: Vom proteja independenţa justiţiei până în pânzele albe

Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova (Epoch Times România)

Deputaţii moldoveni se vor întruni în şedinţă plenară vineri, 8 noiembrie, ora 15:00, conform deciziei Biroului Permanent. Pe ordinea de zi se află adresarea prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu, care la 6 noiembrie şi-a asumat răspunderea pentru modificarea legii procuraturii, astfel încât candidaţii pentru funcţia de Procuror General să fie selectaţi de aceasta.

În acest context, membrii şi susţinătorii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) intenţionează să organizeze la ora 14:30, un protest paşnic în faţa Parlamentului pentru a-şi arăta susţinerea faţă de guvernul Maia Sandu.

„Ani la rând am protestat împotrivă, a venit timpul să protestăm pentru. Vrem justiţie independentă, vrem instituţii libere şi o viaţă prosperă pentru fiecare cetăţean. Când îl dădeam jos pe Plahotniuc, în niciun caz nu o făceam doar pentru a elibera loc pentru următorul oligarh. Nu pentru asta am luptat. Nu pentru asta am riscat cu propria securitate.

Am făcut-o pentru a elibera ţara de hoţie şi de a o da oamenilor. Nu mai avem timp de pierdut. Vrem, cu orice preţ, un procuror general integru, profesionist şi independent de politic, care să nu aibă nicio „linie roşie”. Vom proteja independenţa justiţiei până în pânzele albe, dacă este nevoie. Invitaţi-vă prietenii, veniţi cu colegii de serviciu”, se arată în îndemnul PAS.

Amintim că după ce ministrul Justiţiei, Olesea Stamate, a declarat că va emite ordin privind anularea rezultatelor concursului pentru funcţia de Procuror General, întrucât unul dintre membrii comisiei de evaluare ar fi oferit un punctaj disproporţionat în procesul de evaluare a candidaţilor pentru această funcţie, iar Guvernul Maia Sandu şi-a asumat răspunderea pentru modificarea legii procuraturii, Dodon a solicitat moţiune de cenzură împotriva executivului.

Potrivit unor politicieni, precum şi membri ai societăţii civile, „Dodon îşi doreşte să controleze Procurorul General, pentru a se proteja în primul rând pe sine şi întreg clanul său, şi pentru a împiedica orice tentativă de a fi scoase la iveală probele din arhiva hoţiilor din ultimii 20 de ani”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe