Suspendare cu cântec pentru cele două terase deschise azi-noapte în parcul Herăstrău

Aurelian Bădulescu
Aurelian Bădulescu (Captură Video)

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a anunţat că celor două societăţi comerciale din Parcul Herăstrău, unde foarte multă lume s-a adunat în noaptea de sâmbătă spre duminică, le-a fost suspendată autorizaţia de funcţionare pentru terase până pe data de 30 a acestei luni. Cu toate acestea, suspendarea respectivă ar fi validă doar dacă luni sau marţi nu este votată legea care reglementează deschiderea teraselor, caz în care cele două unităţi comerciale ar putea să îşi reia activitatea la parametrii maximi, dar în limitele condiţiilor stabilite de Ministerul de Interne şi de Ministerul Sănătăţii.

"Măsura pe care am aplicat-o este în concordanţă cu realitatea descoperită la faţa locului, şi anume faptul că, deşi era de evidenţă ordonanţa de guvern care pentru această perioadă interzice deschiderea teraselor, până la adoptarea proiectului de lege care va reglementa acest tip de activitate în starea de alertă, aceştia, înţelegând să nu respecte toate aceste obligaţii, au procedat aşa cum s-a putut vedea în filmările puse la dispoziţie de televiziuni. Măsura a fost aceea de suspendare a activităţii până pe data 30 a acestei luni, dată cu care se suspendă şi starea de alertă şi, practic, orice fel de măsură specială care a fost luată în această perioadă. Aceasta a constat într-o măsură adiţională, pentru a descuraja orice astfel de activitate, de comportament, care nu face decât să ducă la apariţia de noi focare. Trebuie să înţelegem faptul că responsabilitatea este cuvântul care trebuie să guverneze această perioadă, nu inconştienţa pe care aţi putut să o vedeţi din partea proprietarilor acestor terase", a subliniat viceprimarul Capitalei citat de AGERPRES.

Edilul a precizat că cele două unităţi nu puteau să comercializeze în regim de take away, întrucât nu aveau autorizaţie să vândă mâncare la pachet.

"Le-am suspendat autorizaţia de funcţionare pentru terasă, deci nu mai pot desfăşura activităţi afară din restaurant, ca să nu mai spună că dânşii au vândut take away. Ce take away? Ele nu sunt autorizate să vândă mâncare la pachet. Aceste două localuri sunt autorizate pentru vânzarea de alimente în salon sau pe terasă. Conform ordonanţei guvernului, raportat la starea de alertă, nu aveau voie să deschidă aceste puncte de vânzare. (...) Odată cu terminarea stării de alertă, de drept, autorizaţia va fi validă. (...) Dar dacă luni sau marţi intră proiectul de lege care reglementează deschiderea teraselor, tot de drept, ea este validă, dar cu respectarea condiţiilor care vor fi stabilite de Ministerul de Interne şi de Ministerul Sănătăţii", a declarat Bădulescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne