Suspectul în atacul armat din Las Vegas a murit a doua zi după masacru, arată autopsia

Tineri adăpostindu-se de gloanţe în timpul masacrului din Las Vegas
Tineri adăpostindu-se de gloanţe în timpul masacrului din Las Vegas (David Becker / Getty Images)

Contrar versiunii oficiale prezentate de poliţie, bărbatul suspectat de comiterea masacrului de anul trecut din Las Vegas a murit a doua zi, în jurul amiezii, după atacul armat sângeros, potrivit unui raport al autopsiei publicat în 9 februarie de către medicul legist al districtului Clark.

Constatarea medicului legist contravine cronologiei publicate de Departamentul Poliţiei Metropolitane din Las Vegas (DPMLV), care susţine că Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, a fost găsit mort din cauza unei răni de glonţ autoprovocate la ora 11:20 p.m. în ziua de 1 octombrie 2017, în camera sa de la etajul 32 al hotelului şi cazinoului Mandalay Bay. Raportul medicului legist precizează că Paddock a murit în jurul amiezii zilei de 2 octombrie, la peste 12 ore după timpul precizat în documentele prezentate de DPMLV.

Raportul autopsiei, semnat de medicul legist al districtului Clark, Lisa Gavin, precizează că Paddock a murit la “ora 12000” în ziua de 2 octombrie din cauza unei “răni de glonţ în interiorul cavităţii bucale”. Gavin a concluzionat că Paddock s-a sinucis.

În raportul lui Gavin este folosit formatul de 24 de ore, însemnând că “orele 1200” reprezintă amiaza zilei de după masacru. Autopsia lui Paddock a început la “orele 1622”, adică 4:22 p.m., în ziua de 6 octombrie, a scris Gavin.

Diferenţa enormă între cronologia furnizată de poliţie şi raportul autopsiei alimentează şi mai mult misterul care învăluie cel mai sângeros masacru din istoria SUA. Înaintea publicării raport ului preliminar referitor la incidentul din 20 ianuarie, investigatorii nu furnizaseră, timp de câteva luni, niciun detaliu nou mass mediei.

Potrivit versiunii oficiale a evenimentelor, Paddock s-a pregătit timp de câteva luni înainte să introducă zeci de arme semiautomate în apartamentul său din Mandalay Bay şi înainte să tragă peste 1.000 de gloanţe asupra unei mulţimi de oameni care participau la un concert de muzică country în aer liber. Paddock este suspectat de uciderea a 58 de persoane şi rănirea câtorva sute.

Poliţia încă nu a identificat motivul măcelului.

Autopsia lui Paddock a inclus un test de toxicologie şi o examinare a creierului, care au dezvăluit că acesta lua medicamente împotriva anxietăţii. De asemenea, Paddock suferea de o boală cardiovasculară hipertensivă.

Glonţul care l-a ucis pe Paddock a intrat în cap prin interiorul gurii, s-a deplasat până în spatele craniului şi s-a blocat în os.

“Se pare că, potrivit rapoartelor autopsiei, nu au existat justificări psihice pentru ceea ce a făcut Steve”, a declarat fratele său mai tânăr, Eric Paddock, într-un interviu cu Las Vegas Review-Journal. “S-ar putea să nu înţelegem niciodată de ce a făcut Steve acest lucru”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe