Surse: Eugen Nicolăescu luat în vizor de PSD

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii (Epoch Times România)
Epoch Times România
28.10.2013

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolaescu este în vizorul PSD după ceilalţi miniştri PNL Mariana Câmpeanu, Daniel Chiţoiu şi Radu Stroe.

Reforma iniţiată în domeniul sănătăţii nu este deloc pe placul PSD, au afirmat surse din partid în exclusivitate pentru pesurse.ro.

“Pachetul de reforma este un volum foarte mare. Însă va spun sincer, nu aş avea niciun element concret pe care să-l prezint alegătorilor noştri ca fiind un lucru care se va schimba în viaţa lor de zi cu zi. E posibil ca oamenii să nu înţeleagă în campanie cum de un proiect prezentat cu aşa mare tam-tam de USL să nu le aducă beneficii concrete”, au declarat surse din PSD.

Potrivit informaţiilor noastre, Eugen Nicolăescu va primi cât de curând, de la PSD, o listă cu nereguli semnalate în pachetul privind reforma sănătăţii. Ilie Sârbu l-a anunţat pe ministrul PNL în acest sens, a declarat sursa citată.

"Nu vrem un pachet legislativ pe care trebuie să-l schimbăm după 6 luni”, au mai declarat sursele.

“Una spune şi alta face”

Senatorul PSD Florian Bodog a afirmat că proiectul lui Nicolăescu are unele prevederi care pur si simplu trebuie refăcute, conform pesurse.ro.

“Vor scădea cu 40% internările. Bun, dar unde trimitem pacienţii? Din câte ştiu eu, reţeaua de asistenţă primară nu s-a modificat, e aceeaşi şi până şi la momentul de faţă erau cozi la ambulatoriile de specialitate. Ce înseamnă asta, că va scădea cu 40% finanţarea spitalelor? În momentul de faţă cunoaştem cu toţii faptul că spitalele sunt într-o penurie de fonduri. Ce vom face, vom închide 40% din spitalele României? Deci eu cred că toate aceste lucruri trebuie luate în calcul şi trebuie urmărit interesul pacientului în primul rând şi nu interesul unui anumit grup sau unei anumite zone de interes”, a spus senatorul PSD.

Florian Bodog menţionează că îi reproşează ministrului PNL faptul că una spune şi alta face: “Echipa care a lucrat fie nu s-a consultat cu domnia sa, fie l-a indus în eroare. Cred că asta e rolul nostru ca parteneri de coaliţie, să ridicăm semnale de alarmă când observăm discrepanţe între declaraţiile publice, voinţa politică şi ceea ce apare de fapt ca şi iniţiative legislative”.

În plenul Senatului, Bodog a vorbit recent despre “discrepanţe” şi “superficilitate” în reforma lui Nicolăescu:“Există o discrepanţă mare între ceea ce spune ministerul şi ceea ce se regăseşte în materialele aflate în dezbatere publică. Mă întreb şi eu, ca mulţi alţi colegi, cum de ceea ce vrea ministrul să facă din punct de vedere al reformei sistemului nu a putut fi transpus în practică şi în literă de lege de către tehnicienii care au lucrat la acest material? Sau, pur si simplu, să fie vorba despre o dezinformare? Nu m-ar mira să fie aşa, pentru că nu ar fi prima dată când domnul ministru una spune şi alta face”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor