O practică spirituală liberă de practicat în întreaga lume – cu excepţia Chinei


 
Practicanţii Falun Dafa demonstrează în Piaţa Foley din Manhattan exerciţiile lente ale practicii de Falun Dafa, 12 mai 2013.
 
Practicanţii Falun Dafa demonstrează în Piaţa Foley din Manhattan exerciţiile lente ale practicii de Falun Dafa, 12 mai 2013.   (Samira Bouaou/The Epoch Times)

NEW YORK – Ei vin din toate colţurile lumii şi din toate straturile sociale. În 17 mai, aproape 8.000 de practicanţi Falun Dafa vor sosi în New York City pentru o conferinţă şi un weekend plin de activităţi şi evenimente.

Falun Dafa, cunoscută şi sub numele de Falun Gong, este o străveche practică chineză de autocultivare. Aproximativ 100 de milioane de oameni au început să practice Falun Dafa în China în perioada 1992 – 1999 datorită beneficiilor meditaţiei şi exerciţiilor asupra sănătăţii şi datorită accentului pus de această practică pe îmbunătăţirea caracterului persoanei, pe baza principiului Adevăr-Compasiune-Toleranţă.

“Există o zicală veche în limba chineză care spune că, dacă ai ceva bun ar fi o dovadă de egoism sa îl păstrezi doar pentru tine”, a spus dna Yi Rong, preşedinta Centrului Global de Servicii pentru Demisia din Partidul Comunist Chinez.

Vineri şi în timpul weekendului, dna Yi va ajuta la organizarea Conferinţei anuale de Împărtăşire a Experienţelor, a grupurilor de meditaţii în Parcul Dag Hammarskjold şi Parcul Central, precum şi la eforturile de informare a oamenilor asupra persecuţiei desfăşurate de regimul chinez împotriva Falun Dafa în China.

“Mulţi oameni din societatea vestică au o şansă de a şti, datorită mass mediei libere, că există o persecuţie împotriva acestui grup”, a spus ea. “Deşi o parte din oamenii unei ţări libere ar putea şti despre ce se întâmplă, totuşi s-ar putea să nu ştie în ce constă această practică – de ce există o persecuţie, de ce practică oamenii sau de ce oamenii continuă să practice chiar atunci când sunt supuşi unei persecuţii atât de brutale.

Ea a declarat că practica şi valorile din Falun Dafa au rădăcini adânci în cultura tradiţională chineză.

“China este o ţară cu o profundă tradiţie şi cu un sistem [complex] de valori”, a spus Yi. “Primul nostru împărat, Împăratul Galben, a fost un taoist şi profesorul său a fost foarte faimos în istoria chineză, şi anume Guang Chengzi. Există o mulţime de istorioare frumoase despre el.”

Ea a spus că învăţăturile taoiste transmise de Chengzi Împăratului Galben au inclus codul pe baza căruia a condus împăratul. “Astfel, chinezii au această fundaţie de a crede că există cerinţe pentru fiinţele umane – să menţină armonia între fiinţele umane şi Cer, armonia cu natura şi să menţină relaţii armonioase între oameni.”

Această fundaţie spirituală a fost susţinută în cultura chineză de-a lungul celor 5.000 de ani de istorie chineză, “şi există o mulţime de practici deosebite ce au fost transmise şi care învaţă oamenii să se îmbunătăţească spiritual şi fizic”, a declarat Yi. “Chinezii chiar cred că trupul uman poate evolua în timp ce practică exerciţii spirituale şi fizice.”

Ea a adăugat că fundaţia spirituală a poporului chinez a fost forţa care a ajutat ca Falun Dafa să devină atât de populară precum a ajuns în China. “Când Falun Dafa a fost prezentată publicului, o mulţime de chinezi care îşi ştiau foarte bine istoria, care erau cu adevărat înclinaţi spre astfel de practici tradiţionale, imediat au realizat că acesta este un sistem de practică complet, de nivel înalt”, a spus Yi. “Deoarece în trecut multe practici erau transmise doar pe jumătate, cu învăţături fizice sau spirituale [nu amândouă]. Dar Falun Dafa a fost transmisă ca un sistem complet de perfecţionare spirituală şi rafinare fizică.”

Expunerea persecuţiei

În 20 iulie 1999, liderul de atunci al Partidului Comunist Chinez (PCC), Jiang Zemin, a dat ordinul, în cuvintele sale, de a “eradica” Falun Gong. El a pus în mişcare o campanie de persecutare ce include torturi, violuri, privare de libertate, hărţuire şi recoltare de organe pe viu de la practicanţi Falun Gong. Un studiu din 2006 realizat de Raportorul Special al ONU pentru Tortură a estimat că 66% din victimele torturii cauzate de regimul comunist chinez sunt practicanţi Falun Dafa.

Înainte de persecuţie, chinezii deseori practicau Falun Dafa în parcuri înainte de a merge la lucru, urmând tradiţia Tai Chi-ului şi a altor practici de qigong. Totuşi, în faţa persecuţiei şi a propagandei regimului comunist chinez, mulţi practicanţi Falun Dafa din China şi din jurul lumii au făcut un pas înainte pentru a clarifica paşnic adevărul despre Falun Dafa, pentru a explica în ce constă practica şi pentru a atrage suport internaţional.

Practica a rezistat în China şi a înflorit în afara Chinei, chiar dacă a fost vizată pentru distrugere de către PCC în ultimii 14 ani. Practicanţii au început de asemenea o campanie de a ajuta chinezii să se retragă din PCC şi organizaţiile sale afiliate.

Dna Yi are masterat în administraţie publică la Universitatea Harvard şi este o fostă diplomată chineză.

Yi va coordona multe evenimente în acest weekend, incluzând activităţi pe durata unei întregi zile la sediul ONU din Manhattan pentru a explica ce este Falun Dafa şi pentru a expune persecuţia împotriva practicii în China. Practicanţii vor crea de asemenea un Zid al Adevărului şi vor afişa bannere pe mai multe străzi. În plus, un priveghi cu lumânări se va desfăşura în faţa consulatului chinez.

Yi a spus că va avea loc şi un eveniment pentru comemorarea celor 138 de milioane de chinezi care s-au retras din PCC şi organizaţiile sale afiliate.

Pe lângă toate acestea, o paradă Falun Dafa va mărşălui în Cartierul Chinezesc. “Cred că parada va fi lungă pentru Falun Gong. Aproximativ 8.000 de oameni vor participa”, a spus Yi.

“Înainte de începerea persecuţiei în China, Falun Gong a devenit foarte cunoscut în interiorul ţării. Este foarte popular datorită efectelor sale de vindecare. Este cel mai mare grup spiritual din China”, a adăugat Yi.

În timpul celor 14 ani de persecuţie, numărul real de practicanţi ucişi de PCC este neştiut şi practic imposibil de obţinut datorită metodelor folosite de regim în acest genocid. Totuşi, două studii independente estimează că între 30.000 şi 65.000 sau mai mult de practicanţi Falun Dafa au fost ucişi pentru organele lor. Mai mult, aceste totaluri reprezintă cu siguranţă doar o fracţiune din totalul celor ucişi prin diferitele mijloace utilizate de regim.

“Este cea mai mare crimă”, a spus Yi.

“Cred că comunitatea internaţională nu a acordat suficientă atenţie acestor probleme severe de drepturile omului existente în China. PCC încearcă să acopere problema şi încearcă să eticheteze Falun Gong ca o organizaţie anti-China.”

“Aşadar pentru practicanţi, doar în afara Chinei au ei libertatea de a discuta cu oamenii despre adevărul legat de Falun Gong. Deoarece New York este o comunitate internaţională, [acest oraş] este precum imaginea întregii lumi”, a spus ea. “Cred că este unul dintre cele mai bune locuri pentru a cere comunităţii internaţionale să ajute şi pentru că mai mulţi oameni să afle adevărul despre Falun Dafa, să afle despre ceea ce se întâmplă în China şi să ajute la oprirea severei persecuţii împotriva Falun Dafa.”

Printre cei care vor lua cuvântul vor fi persoane ce au fost torturate sau au înfruntat alte forme de persecuţie. Dna Yi a spus că o femeie ce va vorbi la un miting a scăpat dintr-unul dintre cele mai îngrozitoare lagăre de muncă forţată ale PCC – Masanjia. O altă femeie, care de asemenea va lua cuvântul, s-a aflat printre numeroase alte practicante Falun Dafa aruncate de poliţiştii chinezi în celule cu deţinuţi bărbaţi.

Yi a spus că motivul pentru care practicanţii Falun Dafa sunt persecutaţi în acest grad stă în faptul că practica îmbrăţişează valorile morale şi spirituale chineze pe care PCC a căutat să le distrugă. “PCC încearcă să elimine şi să distrugă tradiţiile şi valorile chineze. Guvernul comunist a preluat puterea şi nu poate reprezenta China, nu poate reprezenta poporul chinez.”

“Ceea ce cer practicanţii este libertatea de a practica, libertatea de a crede”, a spus Yi. “Ei doresc doar să îşi susţină credinţa în Falun Dafa; doresc doar să aibă dreptul de a practica, de a crede.”