Supă cremă de conopidă cu pui la grătar

Supă cremă de conopidă
Supă cremă de conopidă (Maria Matyiku /Epoch Times)

Supa cremă de conopidă este o supă sănătoasă şi reconfortantă, simplă şi plină de savoare.

Se ştie despre proprietăţile curative ale conopidei din vremuri îndepărtate. Conopida ajută la scăderea colesterolului de tip rău în două moduri. Fiind o sursă excelentă de fibre, conopida elimină LDL. De asemenea, conopida conţine un fitonutrient (IC3) care ajută la scăderea cu peste 50 la sută a producţiei hepatice a unuia dintre principalii purtători ai colesterolului rău.

Ingrediente:

2 linguri de ulei
o ceapă mică mărunţită
3 cartofi curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cubuleţe
o conopidă mică
sare şi piper după gust

1.5 l supă de oase sau apă
o frunză de dafin
1/2 linguriţă frunze de busuioc mărunţit
1/2 linguriţă cimbru verde mărunţit

125 ml smântână sau lapte

200 g carne de pui
paprică, sare, piper, frunze de pătrunjel uscate

crutoane de pâine

Modul de preparare:

Conopida se spală şi se desface în bucheţele mici. Cartofii se curăţă de coajă şi se taie în bucăţele.

Într-o cratiţă, se topeşte untul la foc mediu. Se adaugă ceapă, se acoperă vasul cu un capac şi se găteşte 2-3 minute până când ceapă devine sticloasă.

Se adaugă cartofii şi conopida şi se găteşte 1-2 minute, amestecând din când în când. Se asezonează cu sare şi piper.

Peste legume se toarnă zeama de oase/ apă. Când începe să fiarbă, se adaugă frunza de dafin, busuioc şi cimbru. Se acoperă vasul cu un capac şi se lăsă în continuare să fiarbă la foc mic cam 40 de minute.

Se ia de pe foc. Se ia deoparte câteva florete de conopidă fiartă, iar restul se dă prin blender până când devine pure Se adaugă smântâna subţire şi se potriveşte de sare şi piper.

Bucăţile de carne de pui se prăjesc pe grătar sau într-o tigaie de teflon. Se adaugă în fiecare farfurie, alături de o floretă de conopidă fiartă. Se poate orna cu frunze verzi de ceapă, pătrunjel, mărar, etc, depinde de preferinţa fiecăruia.

Se serveşte cu crutoane. Vă dorim poftă bună!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură