"Sunt atacuri mizerabile!" - Consilieră USR îl dă în judecată pe Ciuvică, acuzând că e linşată mediatic

Ana Maria Ciceala
Ana Maria Ciceala (Mihut Savu / Epoch Times)

Consiliera Ana Ciceală, una dintre cele mai vocale prezenţe ale Opoziţiei din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a reacţionat joi, pe pagina sa de Facebook, după "aşa-zisele dezvăluiri ale antenistului Mugur Ciuvică", preşedintele organizaţiei "Grupul de investigaţii politice".

"Aşa-zisa dezvăluire făcută de 'Grupul de investigaţii politice' nu este de fapt nicio dezvăluire. Sunt, pur şi simplu, informaţii publice care se regăsesc în declaraţiile mele de avere şi interese, la care se adaugă, însă neadevăruri, asocieri forţate şi interpretări manipulatorii. Aşadar secretul este că nu era niciun secret. Companiile la care sunt administrator au făcut şi fac afaceri cu parteneri privaţi şi au respectat legea în litera şi spiritul ei. Firma la care face referire aşa-zisa dezvăluire nu mai are practic activitate în România din anul 2013, NU a deţinut şi nu deţine terenuri forestiere şi, chiar dacă mai figurez în acte ca administrator al acestei firme, aspect făcut public în declaraţia de avere şi interese, nu am mai încasat vreo remuneraţie ori alt beneficiu din anul 2013. Singura firmă din domeniul silvic la care sunt administrator n-a vândut niciun metru cub de lemn către Schweighofer şi chiar le-am recomandat şi le-am solicitat beneficiarilor să nu facă afaceri cu această companie", a declarat Ana Ciceală.

Reprezentanta USR a subliniat că nu este o ruşine să munceşti cinstit şi legal în mediul privat.

"Este însă cu totul condamnabil ce face Grupul de Investigaţii Politice. Angajaţii unui condamnat penal şi în plus turnător la Securitate dovedit au ajuns să facă procese de intenţie oamenilor corecţi din această ţară. Sunt atacuri mizerabile, la care sunt supusă pentru că, în cadrul activităţii mele în slujba cetăţenilor, am deranjat interesele clientelare ale celor care au pus ochii pe bugetul şi pe patrimoniul public, cel mai recent caz fiind distrugerea Parcului Brâncuşi. Nu am nimic de ascuns. Nu e nimic de care să-mi fie ruşine în toată cariera mea. Aşa că nu voi lăsa pe nimeni să-şi bată joc de munca şi de reputaţia mea. Nu este primul atac la care sunt supusă. Chiar acum câteva zile Gabriela Firea mi-a atacat tatăl în şedinţa de Consiliu General, fiindcă puneam prea multe întrebări incomode despre situaţia de la spitalele bucureştene", a precizat Ana Ciceală.

În acelaşi timp, consiliera USR anunţă că va merge cu acest caz în instanţă.

"Am discutat deja cu avocaţii şi voi deschide acţiune în instanţă pentru calomnie şi pentru prejudicii aduse imaginii mele. Îmi voi apăra drepturile, demnitatea, integritatea personală şi profesională şi voi continua să lupt pentru drepturile cetăţenilor pe care îi reprezint, fără a mă lăsa intimidată de asemenea atacuri denigratoare", a conchis Ana Ciceală.

Acuzaţiile lansate de Mugur Ciuvică

"Ana Ciceală, consilier local USR şi o vajnică apărătoare a parcurilor şi copacilor din Bucureşti, administrează o firmă străină care a cumpărat 11.000 ha de păduri în România pentru exploatare forestieră. Firma a fost achiziţionată în decembrie 2012 de celebra Holzindustrie GMBH, cel mai mare exportator de lemn din România.

Politicienii vând pădurile României. Politicienii USR. În 1 aprilie 2008, Ana Ciceală a fost numită administrator unic al firmei JUEL NIELSEN FOREST & AGRICULTURE INVESTMENTS SRL. Până la acea dată, administrator unic al firmei fusese Ion Ciceală, tatăl Anei Ciceală. În momentul numirii ca administrator, Ana Ciceală era deja angajată a JUEL NIELSEN FOREST & AGRICULTURE INVESTMENTS (JNFAI) în funcţia de Transaction Manager, funcţie pe care şi-a păstrat-o şi după numirea ca administrator.

JNFAI, firma administrată de Ana Ciceală, se ocupă cu cumpărarea şi exploatarea de păduri. În 7 ianuarie 2009, firma şi-a completat obiectul de activitate cu „Intermedieri în comerţul cu material lemnos şi materiale de construcţii – Cod CAEN 4631”.

Firma JNFAI a fost înregistrată în septembrie 2006 în România având ca unic acţionar o firmă daneză JUEL NIELSEN ROMANIAN FOREST AND AGRICULTURE INVESTMENTS A/S. Firma mamă era deţinută de Carl Christian Juel Nielsen, un cetăţean danez. Ulterior (mai 2008), JNFAI a fost preluată de o altă firmă daneză (TORSANA LASER TECHNOLOGIES A/S), controlată de acelaşi Carl Christian Juel Nielsen.

Potrivit CV-ului său, Carl Christian Juel Nielsen a reuşit ca, prin firma administrată de actuala USR-istă Ciceală şi, anterior, de tatăl ei, să preia exploatarea unei uriaşe suprafeţe de pădure din România. Până în 2012, JNFAI a achiziţionat 11.000 hectare de pădure pentru exploatare forestieră în schimbul a circa 20 milioane euro.

Informaţia e confirmată de tatăl Anei Ciceală, Ion Ciceală, care în CV-ul său susţine că doar în perioada în care el a administrat firma (adică până în aprilie 2008), JNFAI a achiziţionat proprietăţi în valoare de 11,5 milioane euro.

În decembrie 2012, Carl Christian Juel Nielsen şi-a vândut firma. Cumpărătorii au fost nimeni alţii decât austriecii de la Holzindustrie Schweighofer GMBH, firmă implicată în cele mai mari scandaluri cu tăieri de păduri din România.

Tipic pentru ipocrizia USR: Ana Ciceală i s-a alăturat lui Nicuşor Dan în 2015 şi a intrat în Consiliul General Bucureşti în 2016. De atunci, ea a devenit unul dintre cei mai vocali politicieni USR. Şi ce apără cel mai vehement politiciana Ciceală? Tocmai parcurile şi copacii din Bucureşti. Aceeaşi Ana Ciceală, adică administratorul unic al unei firme străine care a achiziţionat 11.000 de hectare de pădure pentru exploatare forestieră şi „Transaction manager” al firmei respective exact în perioada în care firma tranzacţiona păduri de 20 milioane euro.

Documentele care au stat la baza acestei investigaţii pot fi găsite aici."