Sulfina Barbu: O să treacă doi ani până ce Chevron va primi acordul de mediu

Epoch Times România
05.04.2012

Chevron nu va obţine acordul de mediu pentru gazele de şist mai devreme de un an şi jumătate - doi ani, a declarat joi deputatul PDL Sulfina Barbu, în cadrul conferinţei Focus Energetic.

"Cred că mai repede de un an jumătate - doi, Chevron nu are cum să parcurgă etapele pentru a obţine acordul de mediu. Este nevoie de documente şi studii laborioase, care vor necesita o dezbatere publică", a spus Barbu.

Potrivit acesteia, avizul de mediu este necesar proiectelor şi strategiilor, dar atunci când începe o lucrare propriu-zisă este nevoie de acord de mediu.

Ea a mai spus că nu este nevoie de schimbarea legislaţiei de mediu pentru a cumprinde şi problematica gazelor de şist.

"Momentan legislaţia este completă, include şi protecţia solului", a adăugat deputatul.

Barbu a susţinut că nu s-a discutat la nivelul conducerii PDL varianta retragerii acordurilor petroliere câştigate de Chevron.

Chevron deţine un perimetru în judeţul Vaslui, cumpărat de la Regal Petroleum, şi a concesionat alte trei în Dobrogea în 2010, unde vrea să caute şi să extragă gaze de şist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor