SUA şi Coreea de Nord negociază detaliile acordului de asistenţă alimentară

Epoch Times România
07.03.2012

Reprezentanţi ai Statelor Unite şi Coreei de Nord se întâlnesc la Beijing pentru a finaliza detaliile unui acord pentru asistenţă alimentară.

Părţile au ajuns la acord săptămâna trecută, după ce Phenianul a decis să oprească activităţile nucleare şi să permită accesul inspectorilor ONU.

SUA nu au mai trimis ajutor alimentar Coreei de Nord din 2009.

Trimisul special Robert King a declarat că discuţiile vizează să determine Phenianul să ofere asigurări că transportul de alimente - menit pentru un milion de persoane - va ajunge la cei care au cea mai mare nevoie.

Coreea de Nord se confruntă cu o penurie constantă de alimente, după foametea din anii '90, şi se bazează pe ajutor străin pentru a-şi hrăni cetăţenii.

SUA intenţionează să trimită 240.000 de tone de mâncare, pentru copii şi femeile însărcinate, potrivit autorităţilor americane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor