SUA: Senatul adoptă un amendament împotriva retragerii trupelor americane din Siria şi Afganistan

Soldaţi americani în nordul Siriei
Soldaţi americani în nordul Siriei (Getty Images)

Senatul SUA a adoptat cu o majoritate bipartizană un amendament prin care se opune planurilor preşedintelui Donald Trump de retragere rapidă a forţelor americane din Siria şi Afganistan.

Amendamentul a fost adoptat luni cu 70 de voturi pentru şi 26 împotrivă.

Deşi amendamentul nu are caracter obligatoriu, el reflectă poziţia democraţilor şi republicanilor din Senat în ceea ce priveşte respingerea planurilor preşedintelui Trump de retragere a trupelor din Siria şi Afganistan.

Amendamentul urmează să fie inclus într-un proiect de lege mai amplu privind finanţarea sprijinului continuu al SUA acordat Israelului, Iordaniei şi grupurilor de opoziţie din Siria, proiect pe care Camera Reprezentanţilor îl va vota în această săptămână.

Anterior, Senatul SUA nu a aprobat proiectul de lege.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe