SUA interzice dronele de fabricaţie chineză în administraţie

(Getty Images)

Producătorul chinez de drone DJI a declarat, joi, că Departamentul de Interne al Statelor Unite a restricţionat zborurile tuturor dronelor de fabricaţie chineză care nu sunt parte a agenţiilor menite să asigure situaţii de urgenţă.

Producătorul de drone din Shenzhen a confirmat pentru Reuters că departamentul a blocat la sol toate dronele, cu excepţia celor utilizate în operaţiuni critice şi siguranţă publică.

În ultimii doi ani SUA, administraţia Trump, a declarat război deschis programului masiv de spionaj industrial al regimului comunist chinez, restricţionând achiziţionarea de componente ale companiei Huawei şi declanşând o campanie de informare a partenerilor occidentali cu privire la pericolele folosirii echipamentelor companiei chineze în infrastructura de 5G.

Giganţii de comunicaţii Huawei, ZTE, cât şi firme precum Alibaba sunt considerate de comunitatea de intelligence vectori ai programelor de spionaj şi de proiectare a puterii regimului comunist chinez în străinătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe