SUA: Hackeri atacă Departamentul Apărării. Obţin acces la datele a zeci de mii de angajaţi

(Getty Images)

Hackeri neidentificaţi au obţinut acces la datele personale şi date privind cărţile de credit ale aproximativ 30.000 de angajaţi ai Departamentului american al Apărării, a anunţat vineri armata SUA.

Departamentul a descoperit breşa în 4 octombrie, însă un oficial al apărării a declarat pentru Associated Press că s-ar putea ca hackingul să fi avut loc cu câteva luni mai devreme, potrivit Deutsche Welle.

Departamentul continuă să evalueze situaţia şi va anunţa personalul afectat, conform unei declaraţii. Departamentul a adăugat că investighează proporţiile breşei şi identitatea hackerilor.

Anunţul a fost făcut la câteva zile după ce un raport al guvernului american a criticat Departamentul Apărării pentru progresul lent înregistrat în privinţa securizării sistemelor de arme majore ale SUA în faţa atacurilor lansate de hackeri.

Securitatea cibernetică a devenit o mare prioritate în cadrul armatei SUA, pe fondul temerilor tot mai mari legate de atacuri cibernetice la scară mare desfăşurate de China şi Rusia. Departamentul Apărării a susţinut că hackerii încearcă de mii de ori pe zi să pătrundă în sistemele sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință